Quatre anys de presó l'home que va violar l'excunyada en un aparcament de Pedret

El tribunal es basa en les pericials i les declaracions de dos cambrers que van veure l'agressió perquè processat i víctima anaven beguts

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat José Antonio Soria, considera provat que Keba Sow va abusar sexualment de la seva excunyada aprofitant que anava molt beguda. El processat i la noia es van trobar pels volts de les onze de la nit al bar 'Imperial', situat al carrer Àngel Guimerà de Salt (Gironès).

Des d'allà, els dos van decidir marxar plegats cap a la discoteca 'Via Havana' del barri de Pedret, però quan hi van arribar el local estava tancat. Per això, van entrar a un altre bar i es van posar a beure alcohol. La sentència recull que, quan els dos van sortir altre cop a fora, la noia tenia les facultats "gairebé anul·lades per complert" a conseqüència de la "recent i copiosa ingesta" de combinats i begudes alcohòliques.

Keba Sow -segons recull l'Audiència- es va aprofitar d'aquesta situació, va recolzar la jove al capó d'un cotxe que hi havia aparcat i la va penetrar. La noia "no va arribar a adonar-se" que l'acusat l'estava penetrant, perquè es trobava en un estat "semiinconscient, agitant els braços".

Quan l'acusat va afluixar la pressió que feia sobre ella, la noia va relliscar i es va donar una trompada contra el terra amb el cap i el braç esquerre. La sentència admet que, en el moment de cometre l'abús sexual, Sow estava "lleument afectat" per la ingesta d'alcohol.

Durant el judici, tant l'acusat com la víctima van dir que no recordaven res dels fets perquè anaven beguts. Per això, a l'hora de condemnar Sow per un delicte d'abús sexual, l'Audiència pren com a referència les proves pericials (que van provar que hi havia hagut penetració) i el testimoni de dos cambrers d'un restaurant proper, que van veure els fets des d'una finestra.

Renyar els cambrers

Tot i això, però, el tribunal posa en quarantena bona part de les declaracions d'aquests dos testimonis. L'Audiència de Girona no dubta que hi vagi haver abús sexual, però sí agressió, com van sostenir els dos cambrers. A més, el tribunal també es pregunta com, més enllà de presenciar els fets i trucar a la policia, aquests testimonis no van ser capaços "de cridar una mica a l'agressor per intentar aturar l'atac" i, ni tan sols, d'abandonar momentàniament el seu lloc de treball per intentar auxiliar la noia.

Per això, l'Audiència 'renya' els cambrers per haver "sobrecarregat les tintes" i exagerar a l'hora d'explicar el què realment van veure. El tribunal conclou que els dos testimonis van estar dubtant "una bona estona" sobre si trucar o no a la policia perquè no sabien si Keba Sow estava o no violant la jove.

La sentència recull, doncs, que el processat només va fer servir la força per fer pressió amb el seu cos sobre el de la víctima mentre la penetrava, per evitar que la jove rellisqués del capó del cotxe. Per això, l'Audiència condemna Keba Sow a quatre anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració, amb l'atenuant simple d'intoxicació alcohòlica.