Unes 40 persones es concentren a Girona en contra les retallades en Ensenyament

La pluja que va caure a la ciutat va fer perdre força a la concentració convocada pels cinc sindicats

Amb pancartes on es podia llegir 'Això ho pagarem car' i 'Defensem l'ensenyament públic i de qualitat', una quarantena de persones es van aplegar davant de la seu de la Generalitat a Girona per protestar contra les retallades en Ensenyament. Els convocats cridaven "no a les retallades" i "l'educació no és una despesa, és una inversió" mentre ensenyaven una pancarta on estaven enganxades les imatges dels rostres del president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Els aplegats es van reunir en una convocatòria unitària dels sindicats ANPE, CCOO, CSIF, USTEC-STEs i CEPA a totes les capitals catalanes. El motiu, segons els sindicats, és protestar per la massificació d'alumnes a les aules, la reducció de jornada a molts professors interins, la sobrecàrrega de feina als docents i l'eliminació de gran part dels professionals que atenen a alumnes amb necessitats educatives especials.

Les valoracions dels sindicats

Segons el portaveu adjunt del sindicat USTEC-STEs, Xavier Diez, "les retallades a l'educació pública no es fan per necessitat sinó per vici i responen a una determinada ideologia". Díez ha destacat que la Generalitat ha reduït un 7,6% els pressupostos del Govern per a Ensenyament mentre "es mantenen els diners a l'ensenyament privat i es mantenen uns salaris increïbles a tots els alts executius dels bancs intervinguts". Segons Diez, "a aquesta mena de persones" no els hi fa res que "els alumnes passin fred a les aules perquè no tenen calefacció o no puguin menjar perquè es redueixen les subvencions per als menjadors escolars". "Anem cap a la destrucció de Catalunya", ha alertat el portaveu que ha demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que "si estima el país no pot haver-hi retallades en el sector de l'Ensenyament".

El responsable d'Ensenyament de CCOO, Víctor Sánchez, ha explicat que les retallades "són inútils" i provoquen "una espiral depressiva com ha ocorregut a Grècia". "Això portarà el país i el Govern a la catàstrofe", ha augurat. En la mateixa línia s'ha referit el responsable de l'UGT, Jaume Paúl, el qual ha alertat que  que si el Govern manté la política de retallades "Catalunya avança cap a un model social de castes".

Els convocats han reiterat la necessitat de mantenir una "educació pública i de qualitat" ja que és un dels "drets fonamentals de tota persona i, segons els sindicats, si no es té "la societat patirà un gravíssim deteriorament". Els sindicats han ressaltat que realitzaran noves concentracions i manifestacions i no descarten convocar una vaga general per reclamar la fi de les retallades.