Girona inicia la campanya contra les conductes incíviques durant les Fires de Sant Narcís

L'edició d'enguany compta amb una imatge per conscienciar sobre el respecte del descans dels veïns

La campanya d'aquest any s'iniciarà demà a la nit, a partir de les 22h davant dels locals Lapsus, Cu-cut i Imperial i, durant les tres nits d'actuació, un grup d'agents cívics vestits amb la indumentària de la campanya recorreran prop de 150 locals de restauració i oci del municipi. Els agents penjaran cartells als accessos dels locals i promouran el lema 'Viu les Fires amb SantNarcivisme'. La campanya preveu que impacti, de manera directa o indirecta, a més de 50.000 persones.

Aquesta edició compta amb el patrocini de l'empresa cervesera Heineken i utilitza una de les imatges de la campanya 'Maximum Fun- Minimum Disturbance' realitzada a poblacions com Salou, Empuriabrava, Platja d'Aro i Lloret de Mar centrada a conscienciar a la gent que si surt a fora a fumar ho faci respectant el descans dels veïns. Des de l'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCA) denuncien que la prohibició total de fumar en espais tancats d'hostaleria i d'oci ha provocat un increment de les problemes de soroll a la via pública i les denúncies per aquest fenomen.

Durant aquestes Fires de Sant Narcís, els locals d'oci i restauració de Girona gaudiran d'una ampliació horària d'una hora les nits del 28,29 i 31 d'octubre i 4 i 5 de novembre. Des de la Federació catalana d'activitats recreatives musicals i l'Associació de Bars, Bars Musicals, Sales de Festa i Discoteques del municipi de Girona valoren "molt positivament" aquesta notícia perquè "preveuen que la facturació s'incrementi un 25%" de mitjana respecte del que facturen habitualment en altres caps de setmana normals. D'aquesta manera, segons les dues entitats, es "compensa" la "competència deslleial que provoquen les barraques". La Federació té previst demanar l'any vinent retallar dues hores l'horari de funcionament de les barraques.

Al mateix temps, en referència a la normativa en matèria d'horaris del Departament d'Interior, la Federació catalana d'activitats recreatives musicals reitera "la necessitat" que "s'incrementin els supòsits en els que els locals d'oci poden gaudir d'ampliacions horàries" i l'establiment d'una "automaticitat en la seva concessió".