La vista per la reclamació de Sant Julià de Ramis pels durant l'1-O serà el 18 de febrer

L'ajuntament va interposar un recurs contenciós contra el ministeri de Justícia

El jutjat central contenciós administratiu número 4, amb seu a l'Audiència Nacional, ha admès a tràmit la demanda interposada per l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis contra el Ministeri de Justícia per reclamar els danys causats al pavelló durant l'1-O.
El jutjat, dona vint dies al ministeri perquè remeti l'expedient i nou dies més per personar-se com a demandats, fixa la vista per al 18 de febrer a les deu del matí. L'ajuntament va interposar el recurs al setembre després de presentar la reclamació al ministeri i no haver obtingut resposta. Sant Julià de Ramis xifra els danys causats en 13.429,55 euros. Al seu escrit, el consistori assegurava que "l'actuació d'alguns membres de la Guàrdia Civil que es van personar l'1 d'octubre del 2017 al pavelló municipal es va escapar dels límits de la proporcionalitat" i, per tant, que van causar danys que es podrien "haver evitat".
 
Sant Julià de Ramis va decidir portar a l'Audiència Nacional la reclamació per danys del pavelló municipal durant l'1-O. L'Ajuntament va presentar un recurs contenciós sis mesos arran del "silenci administratiu" del ministeri.

A l'escrit del recurs, el consistori recordava que van presentar la reclamació el 31 de gener del 2018 per "funcionament anormal de l'administració" i que onze dies després el mateix Ministeri informava que s'havia iniciat la tramitació de l'expedient informatiu establint un termini de sis mesos per resoldre-ho. Un cop passat aquest temps, però, encara no havien rebut resposta i, per això, van decidir recórrer al contenciós.

Després d'admetre a tràmit la demanda, el jutjat central contenciós administratiu 4, amb seu a Madrid, ha fixat la vista per al 18 de febrer.