Acusen el director de correus de Sant Feliu de Guíxols d'assetjar a les treballadores

CSIF ho ha denunciat a Inspecció de Treball

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat davant Inspecció de Treball, l'assetjament laboral per raó de gènere a treballadores de Correus de Sant Feliu de Guíxols.

El sindicat denuncia davant Inspecció que en l'oficina de correus de Sant Feliu de Guíxols, situada al carrer Girona 17-19, hi ha un director d'oficina que ve, sistemàticament, actuant de manera masclista, assetjant a les treballadores de manera reiterada i que "en cap cas passa el mateix amb els treballadors masculins de l'oficina".

CSIF assegura que Correus tenia coneixement des de fa diversos anys d'aquesta situació, a través de la cap de sector, a la qual verbalment i en reiterades ocasions tant CSIF com algunes de les treballadores havien posat en guàrdia que algunes d'aquestes dones no volen tornar a treballar a Sant Feliu de Guíxols per por d'aquest director. Des d'aquesta prefectura de sector, no es va prendre cap mesura per a solucionar el problema segons CSIF.

Des del sindicat declaren que “al nostre entendre això és un clar cas d'assetjament laboral per raó de gènere d'un superior jeràrquic respecte a les seves subordinades. A més, una de les afectades és delegada electa de CSIF, i com a aquest senyor no li han d'agradar les sigles CSIF, i que li hàgim posat en la picota, comunicant en reiterades ocasions a la cap de sector la seva actuació, s'ha dedicat a intentar humiliar-la, vexar-la i menysprear-la, la qual cosa, a més d'un assetjament laboral és assetjament sindical”.

CSIF prega a Inspecció de Treball la seva urgent actuació i sol·licitarà un estudi de riscos psicosocials. També ha anunciat que està estudiant possibles accions legals.