'El Punt Avui' torna a canviar de mans amb la venda a Joan Vall Clara

El periodista compra el 75% de l'empresa editora a Joaquim Vidal

El periodista Joan Vall Clara (Calonge, 1958), conseller delegat de l'empresa editora d''El Punt Avui' i fins ara segon accionista, ha comprat el 75% de les accions de la companyia Hermes Comunicacions SA.
Segons ha avançat el diari 'El Món' i ha confirmat aquest diari, el fins ara president de la companyia, l'empresari Joaquim Vidal, abandona la màxima responsabilitat del rotatiu, que havia adquirit fa gairebé vuit anys. Joan Vall Clara va ser el principal impulsor de la compra del diari 'Avui' el 2009, que va comportar la fusió de les dues capçaleres històriques del periodisme català. Amb l'operació, que s'ha concretat aquest dijous i que contempla la condonació del deute, es garanteix la continuïtat d''El Punt Avui' i es mantindria la seu del diari a Girona, on va néixer 'El Punt' el 1979.
 
L'acord s'emmarca en el projecte de desinversió del Grup Valvi, propietat de la família Vidal, en àrees no estratègiques per al grup, segons ha explicat el mateix diari. Joaquim Vidal va presentar aquest dijous la renúncia com a president i el consell d'administració va nomenar Vall Clara.

Vall Clara va formar part l'any 1979 de l'equip de corresponsals fundacional del 'Punt Diari' i es va incorporar a la redacció de Girona el setembre de 1981. Va ser cap de secció de comarques i redactor en cap, i va ser nomenat director el 1989. A partir del 1992 es va centrar en l'àrea de gestió, i en els últims 27 anys ha estat director editorial, director general, vicepresident i, des de l’entrada de Joaquim Vidal, conseller delegat.

S'ha convocat una junta extraordinària de socis pel 7 de febrer, en la qual es ratificaran els acords privats, es farà cessar el consell d'administració i es nomenarà el nou màxim accionista com a administrador únic de la societat, tal i com ha informat el rotatiu.