Olot apagarà els semàfors cinc nits a la setmana per estalviar en la factura de la llum

L'ajuntament demana als ciutadans que condueixin amb precaució i que facin cas de les senyalització vertical

Des d'aquest cap de setmana, tots els semàfors de la ciutat excepte els de la plaça Clarà estaran apagats tota la nit des del diumenge fins al dijous. L'equip de govern ha assegurat que aquesta mesura està pactada amb la Policia Municipal i que forma part d'un pla d'estalvi energètic que estan elaborant. Apagar els semàfors cinc nits a la setmana suposarà un estalvi anual d'entre 5.000 i 6.000 euros. "No és una xifra molt important però volem que la població entengui que hem de fer estalvis de tots tipus per poder mantenir altres serveis", ha explicat el regidor de Seguretat, Josep Gelis.

Segons el regidor, durant la nit i sobretot a l'hivern el trànsit baixa "moltíssim" i a tota la ciutat hi ha senyalització vertical que indica "què es pot fer i què no al volant". "És clar que poden passar coses", ha admès el regidor que afegeix que si els conductors respecten les normes de circulació i van a la velocitat indicada dins els nucli urbà "no hi ha d'haver cap problema afegit" per apagar els semàfors.

La intenció és que la mesura que comencen a aplicar ara no tingui data de caducitat i s'apliqui tot l'any però adaptada als horaris de cada període. Així, segurament a l'estiu els apagaran més tard perquè el dia és més llarg.

Tot i això, Josep Gelis ha explicat que si veuen que la decisió d'apagar els semàfors fa augmentar el nombre d'accidents o comporta problemes en la circulació, no tindran "cal problema" en rectificar". "No ens importaria rectificar, però entenem que no caldrà", ha afirmat Gelis que entén, però, que al principi hi poden haver crítiques i que caldrà un procés d'adaptació.