L'Audiència de Girona no pot jutjar un estafador perquè ha estafat menys de 50.000 euros

Ha sostret 41.000 euros de forma il·legal als propietaris de grues Font

Justin Hapi ha arribat aquest dimarts a les 10 del matí a l'Audiència de Girona perquè on l'havien de jutjar per haver estafat suposadament 41.000 euros als propietaris de l'empresa Grues Font. Quan s'ha assegut a la banqueta dels acusats, però, el magistrat li ha comunicat que el judici no podia començar perquè no és l'Audiència de Girona qui ha de jutjar el cas. El motiu és la reforma del Codi Penal que estableix que les estafes de quantitats inferiors als 50.000 euros les ha de jutjar un jutjat penal. Ara, remetran el cas als Jutjats de Girona.

El lletrat de l'acusat, Toni Quera, ha afirmat que, malgrat els inconvenients, la reforma del Codi Penal en els fons els beneficia perquè en cas d'una sentència adversa als jutjats podrien presentar un recurs a l'Audiència de Girona que podria entrar a valorar també la prova. L'advocat de l'acusació particular, Carles Monguilod, ha assegurat que encara que triguin una mica més a arribar a judici, la instrucció s'havia fet de forma adequada però s'han d'adaptar als canvis normatius.

El fiscal demana tres anys de presó per a Justin Hapi per estafar 41.000 euros amb el famós truc dels bitllets tintats. L'acusat i els germans Font es coneixien perquè havien fet negocis plegats. Llavors, Hapi va proposar a un dels germans obtenir diners fàcilment a través de la transformació de cartolines pintades en diners de curs legal. Amb demostracions incloses l'acusat hauria parat el parany i hauria aconseguit, segons les acusacions, un total de 41.000 euros.

No és el primer cas d'estafa al qual s'enfronta l'acusat que és especialista en el truc dels bitllets tintats, també el van jutjar per haver estafat 6.000 euros al propietari d'un bar, però va ser absolt. A més, és la víctima d'un cas de detenció il·legal i tortures on els acusats són, precisament, els germans Font que juntament amb dos amics Mossos d'Esquadra i un ramader haurien segrestat, pegat i amenaçat Hapi per intentar aconseguir que retornés els diners.

Vista a les fosques

La vista, igual que els altres judicis que s'han fet aquest matí a l'Audiència de Girona, s'ha endarrerit perquè ha marxat la llum de l'edifici fins prop de les 11 del matí. Finalment, han pogut recuperar l'activitat perquè ha tornat el subministrament elèctric tot i que la manca de llum ha amenaçat amb suspendre els judicis que hi havia assenyalats per aquest dilluns. Els problemes amb el subministrament elèctric s'afegeixen a les plagues de rates i puces que va denunciar el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, que reclamava accelerar el trasllat al nou palau de justícia de Girona.