La Molina construirà una planta de biomassa i renovarà els canons d'innivació

Amb aquestes mesures s'estalviaran gairebé 1,4 milions de Kwh d'energia i 150.000 euros cada any

La caldera de biomassa que instal·la La Molina dotarà de calefacció la zona d'oficines, el restaurant el Bosc, l'edifici de serveis i la zona d'Alp 2500. El nou centre de Biomassa ja s'ha començat a construir a la zona del Telecabina, al costat de l'edifici del Bosc, i està previst que entri en servei aquesta temporada 2011-2012.

La Molina acumula unes 400 tones anuals de fusta verda, equivalents a unes 300 tones anuals d'estella, que és la matèria primera de la caldera de biomassa. L'extracció d'aquest volum de fusta és necessari pel mateix interès de conservació i protecció dels boscos. A més de l'estalvi que suposa en gas i electricitat, el nou centre de biomassa i l'aprofitament dels residus forestals també contribueixen a mantenir nets i ordenats els boscos de propietat.

En una segona fase d'ampliació del projecte, la caldera de biomassa també dotarà de calefacció altres zones de l'estació com són l'autoservei, les oficines d'Alp 2500, i altres casetes de la zona Alp 2500.

L'altra important novetat d'aquesta temporada és la instal·lació de 90 canons de neu nous que substitueixen els que eren obsolets. La responsable de La Molina, Marta Viver, afirma que "els canons actuals són de l'any 1985 quan La Molina va ser pionera a l'estat en innivació".

Els nous canons permetran millorar la qualitat i també la quantitat la producció de neu artificial amb una reducció de la despesa elèctrica de 636.363 de KW's. La implantació dels nous canons també permetrà reordenar els canons que ja existeixen actualment i que encara es poden aprofitar. Amb tot s'aconseguirà l'objectiu de produir més neu en menys temps i es podran obrir les pistes amb més anticipació.

La instal·lació dels nous canons està previst que es completi a 31 d'octubre de 2011. Representa una inversió de 400.000 euros i suposa un estalvi energètic de 70.000 euros anuals.

Viver explica que altres mesures efectives que s'implantaran a partir del 15 de novembre per a l'optimització de la despesa energètica de l'estació són: la disminució de la velocitat dels remuntadors quan el sistema detecti que no porten càrrega de clients; la retirada d'una de les pilones d'Alp 2500, que contribueix a disminuir de forma considerable el consum elèctric de la instal·lació; i el muntatge de 650 metres lineals de paravents, que ha de contribuir a obrir aquelles pistes en què la fabricació de neu artificial resulta dificultosa o fins i tot d'aquelles pistes que no disposen de sistema d'innivació.