Jugadores del Spar Citylift, en la lluita contra la crisi climàtica

Participen de la campanya iniciada per l'Espai Gironès

Les jugadores del Spar Citylift Uni Girona Rosó Buch (capitana de l’equip), Helena Oma i Adaora Elonu han visitat l’Espai Gironès per participar a la campanya de Nadal, concretament col·locant boles de cel·lulosa per ajudar a omplir el gran rellotge de sorra per sumar temps per al planeta.

Quantes més boles hi hagi, més gran serà el donatiu per a la plantada d’arbres que es durà a terme la propera primavera a Salt. El gran rellotge  de sorra, de més de quatre metres d’alçada, és l’eix central de la campanya. Totes les persones que hi vulguin participar només han de dirigir-se al punt d’informació que s’ha habilitat a l’estand de l’entrada principal, on es dona tota la informació.

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès  “Temps per al planeta. Més temps a l’Espai, més arbres a la terra”, que es du a terme fins el 5 de gener, se centra en la crisi climàtica i en la necessitat d’impulsar accions que redueixin els efectes que s’estan produint  en el medi ambient com a conseqüència de l’escalfament del planeta.

La iniciativa es fa en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet, que pretén conscienciar nens i adults sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia climàtica global. L’organització treballa per plantar arbres i considera que aquesta és una acció pràctica i simbòlica en els esforços per reduir els efectes del canvi climàtic.

Es compta amb dos padrins: l’escriptor i periodista Martí Gironell, i el periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez. El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web www.espaigirones.com  i s’hi pot participar amb l’etiqueta #espaifortheplanet

Compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient

L’Espai Gironès fa temps que treballa a favor de la sostenibilitat i el medi ambient. Recentment el Centre Comercial ha obtingut el Certificat d’Eficiència Energètica Classe A per a edificis ja existents, atorgat per l’Institut Català d’Energia de la Generalitat, un fet que crea una gran satisfacció tenint en compte, a més, que es tracta d’un edifici construït el 2005 i, per tant, amb una normativa anterior al nou Codi Tècnic d’Edificació.

Novena campanya solidària

Les anteriors campanyes que ha dut a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra l’Alzheimer; a recollir temps per ajudar a les persones que ho necessiten;  a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.