Treballadores de Gironet es manifesten davant l'empresa perquè no cobren de fa cinc mesos

La UGT denuncia que una trentena d'empleades continua anat a la feina cada dia tot i no rebre el salari

Una desena de treballadores de l'empresa de neteja Gironet ha anat aquest matí fins a l'empresa, a l'avinguda de Sarrià de Ter, amb la intenció d'entrar dins l'empresa i quedar-s'hi fins que cobrin el que se'ls deu. Segons denuncia el responsable de la Fes-UGT a Girona, Joanjo Morales, l'empresa deu entre cinc i set mesos de salari a una trentena de treballadores.

Un cop han arribat a l'empresa, el propietari del local no les ha deixat entrar i han decidit quedar-se davant la porta amb la mateixa intenció: no moure's fins que se'ls pagui. Ara bé, segons ha explicat Morales, han rebut una trucada de l'empresa per convocar-los a una reunió dimarts al matí per trobar una solució a aquest conflicte.

Morales ha explicat que les treballadores continuen anant a treballar cada dia per tal de no ser sancionades però que no cobren i que, en alguns casos, això provoca "situacions dramàtiques". Morales ha explicat que divendres passat una treballadora va ser sancionada per no presentar-se a treballar i ha detallat que la dona no tenia diners ni per agafar l'autobús per anar al seu lloc de feina.


Els treballadors d'Arbresa es manifesten a Torroella

La plantilla de l'empresa de la Selva Arcillas de Breda (Arbresa), dedicada a la fabricació d'envasos de ceràmica, s'ha manifestat davant de les oficines que el grup Fausto té a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Els 33 treballadors que actualment estan contractats no cobren les nòmines des de mitjans de juny, a banda dels retards del 2010.

Els treballadors han fet vàries jornades de vaga i recentment van manifestar-se a la Cambra de Comerç de Girona per donar a conèixer la seva problemàtica ja que la seva gerent i empresària, Margarita Martí, és representant d'aquesta institució.

Des d'UGT, es denuncia que la situació es troba encallada i que l'empresa no ha exposat encara com pensa resoldre el conflicte.