Protecció Civil alerta de pluges intenses a partir del migdia a la demarcació de Girona

Blanes recupera la normalitat després de les intenses pluges de la nit

  • Aquest aparador mostra fins a quina alçada va arribar l'aigua © Víctor Catalan
    Aquest aparador mostra fins a quina alçada va arribar l'aigua © Víctor Catalan
  • Molts comerços de Blanes han quedat plens de fang © Víctor Catalan
    Molts comerços de Blanes han quedat plens de fang © Víctor Catalan
  • Els carrers de Blanes han quedat plens de fang i restes del temporal © Víctor Catalan
    Els carrers de Blanes han quedat plens de fang i restes del temporal © Víctor Catalan
La tempesta que ha caigut de forma intensa a Blanes (Selva) durant la nit i matinada d'aquest dilluns ha obligat als Bombers a concentrar els esforços a aquesta població per inundacions de pàrquings subterranis i algun comerç. Dels 65 avisos rebuts aquesta matinada en tota la demarcació, 64 eren a aquesta localitat i només un a Palafrugell, al Baix Empordà. El fet que hagi estat de nit i no hagi vingut acompanyat de temporal de mar, ha permès que a primera hora la situació estigués normalitzada, fins i tot pel que fa a les afectacions del subministrament elèctric. Els 3.000 usuaris afectats ja tenien pràcticament restablert el servei en la seva totalitat, segons ha confirmat l'alcalde del municipi.

"La normalitat ja és pràcticament complerta", segons paraules de Josep Marigó. A les deu del matí, el sol ja havia sortit i els carrers tenien fang de la tempesta però la circulació era fluïda. Només algunes rotondes a primera hora del matí han patit alguna retenció però hi ha hagut temps de recuperar la normalitat.

La principal afectació ha estat la inundació d'alguns pàrquings i comerços que han vist com entrava l'aigua als edificis. Els embornals, plens de fulles, no donaven a l'avast. La pluja va començar a caure a partir de la mitjanit i a partir de les dues va començar a ser més intensa. El període més fort, però, ha vingut de les quatre fins a les sis, quan ha caigut una "tormenta espectacular, molt intensa", segons explica l'alcalde. Les pluges no han vingut acompanyades de temporal de mar, i això ha permès que les rieres poguessin evacuar bé l'aigua i per tant que no hi hagi hagut una major afectació. Segons Marigó, "el mar està una mica picat però no hi ha temporal en aquests moments".

Talls en el subministrament elèctric

Els 3.000 usuaris afectats s'han concentrat sobretot al barri de Quatre Vents. El tall en el subministrament ha durat unes dues hores però aquest matí ja estava restablert en pràcitament la seva totalitat, segons Marigó, que apunta que la situació podria haver estat molt pitjor. "Amb la pluja que ha fet, si hagués estat durant el dia, que la gent ha d'anar a treballar i anar a buscar els nens a escola, hi haguessin hagut moltes més complicacions".