Els Bombers ja superen el centenar d'actuacions a causa de la pluja

A les vuit del matí es mantenia activada l'alerta preventiva del pla Inuncat

A les vuit del matí el telèfon d'emergències 112 havia rebut 182 trucades relacionades amb les precipitacions (132 incidents) i Bombers havia dut a terme 107 actuacions.

El municipi de Salou (Tarragonès) també ha activat el seu pla d'actuació municipal per inundacions (PAM).

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís en el que adverteixen de tempestes amb intensitat de precipitació forta a les comarques del Maresme i de la Selva. És possible que es desplacin a les comarques del Gironès i el Baix Empordà. Aquestes tempestes poden anar acompanyades de vent fort i ratxejat.

Pel que fa a incidències relacionades amb els aiguats, cal destacar que, des de la mitjanit els Bombers han rebut 196 avisos, que s'han traduït en 107 actuacions.

65 d'aquests avisos han estat a la demarcació de Girona, concretament 64 a Blanes (Selva) i 1 a Palafrugell (Baix Empordà). A la demarcació de Tarragona hi ha hagut 109 avisos, dels quals 96 a Reus. A la Regió Metropolitana Nord hi ha hagut 21 avisos, bona part dels quals a Malgrat de Mar (Maresme) i a Palafolls (Maresme). A la Regió Metropolitana Sud hi ha hagut un avís i a la Regió d'Emergències Centre, Lleida i Terres de l'Ebre no ha calgut fer cap servei.

Inundacions

Pel que fa a les actuacions destacades, poc després de les dues de la matinada els Bombers eren alertats d'inundacions en diferents pisos dels carrers al voltant de la riera Barenys, a Salou (Tarragonès), que s'havia desbordat.

La policia local havia evacuat diversos habitatges dels carrers València, B, Salut, Sol i el passeig Miramar. Els Bombers han revisat els vehicles que hi havia estacionats a la zona i han ajudat quatre persones a sortir-ne, al carrer B, en el moment que el nivell de l'aigua que hi havia a la zona ha baixat. Totes han resultat il·leses.

A Riudecanyes (Baix Camp), els Bombers també han hagut d'actuar en l'esfondrament del sostre d'un pis abandonat al número 14 del carrer Dimarts. El sostre, de canyís i teula, s'ha ensorrat sobre el pis immediatament inferior però no ha afectat l'estructura.

Finalment cal destacar que el subministrament elèctric també es veu afectat. A la demarcació de Tarragona, uns 2.250 abonats estan sense llum entre Reus, Salou (Tarragonès) i Vila-seca (Tarragonès). Uns 3.000 més estan en la mateixa situació a Blanes (Selva).