Falangistes canten el 'Cara al sol' davant la seu d'Òmnium Cultural i clamen contra el català

Un grup d'independentistes han contestat amb "El cant dels Segadors"

El dispositiu que ha separat els dos bàndols estava format per una quarantena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra. Un cop la policia ha fet la seva feina els falangistes s'han dirigit cap a Rambla Catalunya. Uns tres quarts d'hora més tard de l'hora de la convocatòria -16.30 h- ambdues protestes ja s'havien dissolt.

Els concentrats a favor d'Òmnium han volgut denunciar "enèrgicament" que el Departament d'Interior hagi autoritzat una concentració de caràcter feixista. En la convocatòria del a protesta l'Esquerra Independentista s'ha queixat que mentre que Felip Puig "autoritza i protegeix concentracions feixistes, persegueix i multa a desenes d'antifeixistes que es van manifestar contra el discurs xenòfob de PxC". Per aquest motiu, han demanat el cessament del conseller.

La conselleria ha afirmat que no s'havia atorgat cap autorització a la Falange. De fet, ha precisat que les manifestacions i concentracions no s'autoritzen i que, el que han de fer els organitzadors, és comunicar-les. Llavors és quan les autoritats vetllen per garantir l'ordre públic i, en aquest sentit, han afirmat que per aquest motiu ha actuat el dispositiu policial.