El Museu d'Història de Girona acull l'exposició 'Espai de silenci'

A partir del mes de març les dotze obres s'exposaran en diversos espais públics municipals

'Espai de silenci' és la segona exposició del fons municipal d'art contemporani que s'exposa al Museu d'Història de la Ciutat dins el cicle de mostres anomenat 'Incursió'. El director del Museu d'Història, Pere Freixas, ha destacat que la mostra és un aplec d'obres de caràcter figuratiu, pintures, instal·lacions i audiovisuals entorn a la temàtica de la introspecció i amb l'objectiu d'ensenyar al públic "més obra del fons d'art contemporani" que aplega l'Ajuntament de Girona des de l'any 1980.

Les obres han estat escollides per la comissària de l'exposició Carme Sais, cap del servei de cultura del Museu, intentant aportar diversitat de formats i perspectives. El director del Museu ha deixat al porta oberta a crear properament una nova mostra amb les obres que no han pogut ser exposades en aquesta ocasió.

Les dotze obres d'autors com Pep Admetlla, Leonard Beard, Roser Bover o Mayte Vieta, entre d'altres, es poden veure a l'espai contemporani del Museu d'Història i a la Biblioteca Just M. Casero on s'exposa l'obra 'Murs' de Narcís Comadira i a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Girona on està la pintura 'Espai de silenci' de l'artista Assumpció Mateu. 
Aquesta última obra ha estat el motiu d'inspiració de tota l'exposició i ha donat nom a la mostra del Museu. Segons Pere Freixas, la separació de les localitzacions on es troben les obres respon a la intenció de crear "un circuit a través del qual els amants de l'art puguin recórrer la ciutat".

A l'entrada de l'exposició els interessats poden accedir a gran part del fons d'art municipal mitjançant una pantalla tàctil. Segons del director del Museu, "de mica en mica s'està digitalitzant, catalogant i fent la biografia dels autors de totes les obres que estan al fons d'art" perquè el fons sigui "conegut i valorat com es mereix".

L'exposició es podrà veure pagant l'entrada al Museu d'Història de la Ciutat des el 21 d'octubre fins al 4 de març del 2012.

Trasllat de les obres a diveros espais públics municipals

A partir del mes del març, quan l'exposició hagi finalitzat, les obres seran traslladades a diversos espais públics municipals com biblioteques, espais cívics o al Teatre Municipal de Girona. Tal i com ha destacat Pere Freixas "les obres no retornaran a la foscor del magatzem. En els espais municipals podran ser vistes pel màxim públic possible".

Freixas ha explicat que l'any vinent es realitzaran tres exposicions més del fons d'art, una per quadrimestre, sota el títol denominador 'Incursió'. Segons ha detallat el director, la propera exposició que s'exposaria el proper mes de març del 2012 encara està s'està perfilant però podria portar el títol de "Mil oracions als déus del bambú".