Un nou visat per Rússia incrementarà fins al milió els turistes russos a Catalunya el 2012

L'objectiu és arribar a aquesta xifra amb visitants de les quinze repúbliques exsoviètiques tot i que el procés començarà amb Rússia

El delegat ha explicat que el nou tipus de visat s'aplicarà "segur" a partir de la temporada 2012 i la intenció és que sigui operatiu el gener.

La burocràcia per obtenir el visat és complicada -es demana per exemple al passatger el contracte laboral abans de concedir-li el visat- i per això Perramon ha qualificat els 645.000 viatgers que han arribat el 2011 a Catalunya d'"herois".

Fins ara, demanar un visat suposa un procés administratiu que es complica a mesura que augmenta la demanda de documents per sortir a l'estranger. El visat múltiple -que s'inicia d'entrada amb Rússia- ha de permetre agilitzar el procés i pot servir de punta de llança per captar i incrementar el turisme jove. Perramon considera que la facilitat del nou visat es pot traduir en més demanda 'on line', un perfil que correspon principalment als joves.

Els russos suposen el 70% de tots els visitants de l'àrea d'influència de l'antiga URSS. El procés es va iniciar a través de la conselleria de Turisme, el Ministeri d'Exteriors i entitats implicades en el sector turístic, com per exemple, l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV).

Les previsions de creixement del turisme exsoviètic a Catalunya es basa en funció dels vols que ja hi ha encarregats per l'any que ve, que segons Perramon, han passat dels 100 vols setmanals als 120.

Perramon ho ha assegurat en l'XI Fòrum de l'ACAV, que ha centrat les primeres hores de la jornada als països emergents com Rússia, Xina, Índia i Brasil. El delegat ha explicat que de moment no hi ha cap més estat que hagi arribat a un acord "legal" com aquest i ha suggerit que a la llarga el visat desaparegui.

De fet el president de l'ACAV, Francesc Carnerero, ha afegit que la jornada de l'entitat pretén obrir línies de negoci de les agències en països "importants" i "emergents" com els que s'agrupen sota les sigles BRIC. Brasil i Rússia són un fet "més constatat i real", un per "proximitat i l'altre per tradició"; mentre que la Xina i l'Índia per "idiosincràsia" i distància geogràfica és plantegen "com a mínim a mig termini".