El fotoperiodista Dani Duch exposa trenta anys de treball a la Casa de Cultura de Girona

L'autor, l'any 2007, va donar al fons del Centre de la Imatge de la Diputació de Girona (INSPAI) un total de 43.728 imatges

Imatges de la presentació de les motocicletes de la Policia Municipal de Girona amb l'alcalde Joaquim Nadal l'any 1984, una roda de premsa als serveis territorials de Governació de Girona l'any 1984 o una instantània d'Adolfo Suárez a la plaça del Vi després d'un míting al Teatre Municipal l'any 1982 són algunes de les fotografies que es poden veure a l'exposició de Dani Duch. La mostra consta de les 36 imatges més representatives de tota la trajectòria del fotògraf; des d'instantànies dels primers anys de vida de la democràcia a la comarques gironines fins a fotografies dels conflictes i els principals fets polítics, culturals i socials ocorreguts a l'estat espanyol en els últims trenta anys.

En la presentació de l'exposició a la Casa de Cultura, Dani Duch ha volgut agrair a la Diputació de Girona la creació de la mostra fotogràfica. Segons Duch, ell no ha fet "res més que passar les imatges que tenia i aconsellar o recomanar quines instantànies eren millors". Duch ha explicat que no està acostumat a "fer coses com presentacions" i que el posen nerviós perquè és "molt diferent estar darrere de la càmera que estar davant dels objectius".

El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, ha destacat que l'exposició de Dani Duch és una mostra "molt entranyable" perquè tal i com ha explicat, ell i Dani Duch han "crescut junts" en les seves respectives carreres professionals. Segons Soy, la gent que vingui a visitar la exposició "rebrà una lliçó d'història de les comarques gironines i de tot el país". A més creu que Dani Duch "és un mestre de la fotografia i de les relacions humanes" i, sobretot, "una bona persona".

El vicepresident de la Diputació ha volgut destacar la feina de selecció de les fotografies més representatives per a l'exposició perquè l'any 2077 Dani Duch va cedir al fons de l'INSPAI un total de 43.728 fotografies. En concret, 42.504 negatius, 293 imatges en paper i 931 diapositives. Soy ha agraït al fotògraf la feina "durant aquests anys a les comarques gironines" i ha dit que Dani Duch segur que ha "deixat empremta en el món de la fotografia".

Sisè 'Quadern de Fotografia'

'Dani Duch. Fotografia de premsa 1979-2011' és el nom del sisè 'Quadern de Fotografia' que ha creat la Diputació de Girona. Seguint amb la tònica de l'exposició, el catàleg consta de 255 fotografies ordenades cronològicament on es mostren tant els canvis socials que han succeït des dels primers anys de democràcia fins a l'actualitat com els canvis tècnics en l'àmbit de la fotografia. El catàleg inclou escrits relacionats amb la situació política, econòmica, social i cultural en què Duch es va iniciar en el món del fotoperiodisme.