L'Ajuntament de Ripoll calcula que no podrà fer inversions importants fins el 2017

El regidor d'Hisenda xifra el deute del consistori en 17,4 MEUR

Dels 17,5 MEUR de deute que té l'Ajuntament de Ripoll, Creixans ha explicat que 2,9 milions d'euros corresponen a subvencions que han de rebre de la Generalitat que ja estan compromeses. Tanmateix, Creixans ha remarcat que aquestes subvencions "segurament les rebrem entre el 2012 i el 2014" i això farà que els proveïdors "ens demanin interessos de demora perquè no haurem pagat a l'hora".

D'altra banda, el regidor d'Hisenda ha explicat que hi ha equipaments que han entrat en funcionament recentment com el Museu de Ripoll o el pavelló que tenen un "cost de manteniment elevat" i que "afecten la tresoreria". En aquest sentit, Creixans ha afirmat que segurament hauran de prescindir d'algun equipament i ha posat com exemple el Centre d'Acollida Turística (CAT) que fins ara se'n feia càrrec la Generalitat però que "ara ens l'han traspassat i no tenim diners per mantenir-ho, ja que té un cost de 70.000 euros l'any".

Creixans ha volgut deixar clar que el consistori "no vol apujar els impostos" dels ciutadans per poder fer front a la difícil situació econòmica i ha afirmat que hauran "d'enginyar-se-les per poder arribar a finals d'any amb els comptes equilibrats".

Respecte les obres que ja estan iniciades, el regidor d'Hisenda ha afirmat que "no trobem finançament per finalitzar-les" com és el cas de la rehabilitació de l'antiga biblioteca per transformar-la en un espai per a joves, que falten 150.000 euros per acabar l'obra o "els 300.000 euros que ens manquen pel projecte turístic 'Terra de Comtes'", ha destacat Creixans.

Creixans ha explicat que ja han començat a aplicar algunes mesures d'austeritat per fer front a la situació econòmica com ara el fet de prescindir de la plaça de l'inspector de policia. A més, el regidor d'Hisenda ha expressat que estan fent un estudi sobre la neteja viària per optimitzar el servei i també han començat a aplicar mesures d'estalvi energètic que aconseguiran reduir entre "20.000 i 30.000 euros" cada any. En aquest sentit, Creixans ha dit que miraran el cost de manteniment "edifici per edifici" per "veure per on es pot rebaixar".

L'Ajuntament de Ripoll farà una exposició pública aquest dijous al vespre de l'estat dels comptes municipals. Creixans ha explicat que un dels punts del programa electoral de CiU era que presentarien anualment els comptes a la ciutadania per potenciar la "transparència" i perquè "la gent sàpiga on van els seus diners".