Unes 150 persones convocades pel CDR tallen el trànsit al centre de Girona

És una acció inspirada en el moviment de la Meridiana

Unes 150 persones segons fonts oficials han tallat el carrer de Barcelona a l'alçada amb Emili Grahit a Girona aquest dilluns al vespre, en una mobilització de suport als detinguts i investigats arran de les mobilitzacions postsentència.

L'acció ha estat convocada pels CDR i ha arrencat a dos quarts de vuit del vespre, després de la concentració que organitza setmanalment l'entitat Girona Vota a la plaça del Vi.

Els CDR han demanat a la ciutadania que els acompanyessin en una mobilització sorpresa i han tallat diversos carrers fins arribar en aquest punt neuràlgic de la ciutat sobre les vuit. Els organitzadors han avisat que la seva intenció és repetir aquest tall de circulació cada dia a les vuit del vespre, inspirant-se en el tall de l'avinguda Meridiana.

Al mateix temps, una portaveu dels CDR ha llegit un manifest de suport als detinguts i investigats per les mobilitzacions postsentència. En el text han protestat per les càrregues policials que s'han produït en les diferents protestes i també en contra de la "invisibilització dels mitjans de comunicació".

A quarts de nou han portat dues barbacoes i les han instal·lat al mig de l'encrueament mentre avisaven que farien una botifarrada popular. A més, han animat a la ciutadania a participar cada dia en un tall al carrer de Barcelona de vuit a nou del vespre. Es tracta d'una rèplica de la protesta que diàriament es fa a l'avinguda Meridiana de Barcelona, en què els manifestants tallen la circulació d'aquesta via d'accés a la capital catalana durant una hora.

L'objectiu de la protesta a Girona és tallar cada dia el carrer de Barcelona coincidint en una de les hores en què més cotxes hi circulen de tornada a casa. En la botifarrada popular hi ha participat un centenar de persones. Els organitzadors han animat a la gent a portar el sopar cada dia i menjar mentre es fa el tall de circulació. Han avançat que des del CDR portaran cada dia una taula i dues barbacoes però caldrà que la gent col·labori portant el menjar i el carbó per cuinar el sopar.

A un quart de deu, els organitzadors han celebrat una assemblea oberta per decidir que a partir d'aquest dimarts quedaran a les vuit del vespre davant de l'Escola de Música (al costat de l'encreuament dels carrers de Barcelona i Emili Grahit). Una vegada allà decidiran a quina alçada es realitzarà el tall de circulació.