Àlex Sáez (PSC) assegura que CiU i PP han inciat una ofensiva neoliberal

El candidat socialista per Girona va desgranar algunes propostes per tal de "frenar una onada de dretes"

El candidat socialista ha recordat les declaracions del candidat Josep Antoni Duran Lleida, que va manifestar que “l’estat del benestar és insostenible i que si digués allò que pensa perdria les eleccions”. Una prova incontestable, segons Sáez, del model que vol imposar CiU.

En contraposició, Sáez ha avançat algunes de les mesures amb les que el PSC vol aturar el que anomena una "onada de dretes". La primera d'elles és un nou pla de finançament de la sanitat pública mitjançant equilibrar els beneficis fiscals de la sanitat privada i gravar més l’alcohol i el tabac per sostenir el model de salut.

Seguidament els socialistes proposen obligar que les entitats financeres ofereixin la dació en pagament hipotecari com també imposar una fiscalitat més justa que impulsi la creació d’ocupació, gravar el sou dels alts directius i més impostos per a les grans fortunes. Seguidament el PSC vol oferir més oportunitats de formació per combatre la falta d’oportunitats i de treball per als joves i una reforma financera a Catalunya per combatre l’escassetat de crèdit i tenir un sistema fort compromès amb el país.

Finalment Sáez vol una defensa i preservació de la salut, l’educació, els serveis socials, la sostenibilitat i la dignificació dels sistema públic de pensions.

Pau al País Basc

Abans, el candidat havia començat la seva conferència recordant l’horitzó de pau que s’ha obert al País Basc davant un possible abandonament de les armes per part d’ETA. “Cridem a ETA a fer una declaració pública de cessament definitiu de l’activitat armada i sol·licitem el diàleg amb els governs d’Espanya i França per tractar les conseqüències del conflicte”. En aquest sentit, Sáez ha recordat el que va ocupar el seu lloc com a cap de llista al Congrés per Girona, Ernest Lluch, “que va ser sempre partidari del diàleg, fins i tot en els moments més durs”. I ha afegit: “Volem que el final de la lluita armada al País Basc sigui una realitat ben aviat. Molts sacrificis. Però, ara sí, un horitzó definitiu de pau a Euskadi”.