ICV de Girona presenta una llista per al 20N amb l'objectiu d'impulsar una profunda reforma fiscal

El cap de llista, Marc Vidal, assegura les retallades no són l'únic camí per sortir de la crisi

"La nostra és una llista de treballadors i estudiants a qui agradaria portar una vida normal, però que cada cop ens trobem amb més dificultats per fer-ho per culpa de determinades polítiques que s'estan fent a Catalunya i a l'estat espanyol". Amb aquesta frase, el cap de llista dels ecosocialistes per Girona ha volgut resumir l'esperit de la candidatura que ICV i EUiA presenten per a les eleccions del 20-N.

Marc Vidal ha assegurat que la seva és una llista que vol "passar a l'acció" i arraconar "els interessos financers que dominen la vida política". El cap de llista d'ICV ja avança que l'objectiu dels ecosocialistes és "parlar clar, escoltar els problemes de la gent" i impulsar una nova manera de sortir de la crisi, perquè "les retallades no són l'únic camí per fer-ho".

Per això, ICV basa el seu eix de campanya en reclamar "una profunda reforma fiscal, que eviti que les grans societats hagin de pagar menys que els petits empresaris", com ha subratllat Vidal. El cap de llista ha declarat que la seva intenció és portar "la veu de la gent al Congrés, i fer veure a Madrid que cal impulsar urgentment un canvi de rumb".

"Som una llista de gent que volem anar a Madrid per parlar clar, i ja podeu estar segurs que no ens faran callar", ha conclòs Marc Vidal.

Presència municipalista

La candidatura per Girona d'ICV i EUiA ve marcada per una forta presència municipalista. L'encapçala Marc Vidal, anterior delegat d'Interior a Girona i, actualment, regidor a Regencós (Baix Empordà). El segueixen la mestra de Sils i membre de la Comissió Nacional d'EUiA, Maria Cristina Simó; la regidora d'ICV a Girona Núria Terés; el candidat de la formació a Salt per a les municipals, Francesc Martínez, i els regidors a l'Ajuntament de Blanes (Selva) Víctor Catalan i Amparo Ardanuy.

Pel que fa al Senat, seguint la directriu nacional, ICV de Girona revalida amb el PSC l'Entesa de Progrés (aquest cop, però, sense ERC, que se n'ha desvinculat). A les comarques gironines, però, la llista l'integren tres socialistes (Rafel Bruguera, Pepa Celaya i Magda Casamitjana) i no hi ha cap membre de la coalició ecosocialista.