ERC i Rcat de Girona diuen que la seva candidatura garanteix la postura independentista a Madrid

Carles Bonaventura reconeix que les dues forces han negociat "a contrarellotge" per arribar a l'entesa

ERC, Rcat i la plataforma Catalunya SÍ ja han entrat a la Junta Electoral el llistat de noms que integren la candidatura per Girona. Després que la setmana passada sorgissin divergències entre les dues forces, que van fer perillar l'acord, tant Carrapiço com Bonaventura han volgut escenificar que han enterrat les diferències "amb la voluntat de sumar i assegurar la presència independentista al Congrés dels Diputats".

Els dos dirigents regionals han assegurat que l'acord que van segellar divendres s'estendrà més enllà del proper 20-N, i simbolitzarà "un pas endavant cap a la unitat de l'independentisme". Josep Carrapiço ha volgut recordar, a més, que en tots els comicis generals, les comarques gironines "han estat una demarcació capdavantera en la lluita per l'independentisme".

"Sabem que calia que els electors poguessin concentrar el vot en una opció sòlida, que ens permeti obtenir representació a Madrid", ha posat de relleu Bonaventura. I ha afegit: "En aquests moments, en què tot fa preveure una majoria absoluta del PP a Madrid, és important que l'independentisme també sigui present al Congrés dels Diputats".

En aquesta línia també s'ha expressat el president regional d'ERC. Per a Carrapiço, dipositar dins l'urna la butlleta d'ERC i Rcat el proper 20-N també serà una manera d'evitar que els populars puguin recuperar l'escó que van perdre l'any 2004 a Girona.

Durant la presentació de la llista, Carles Bonaventura ha volgut enterrar les discrepàncies de partit entre les dues formacions a l'hora d'elaborar la candidatura. Bonaventura ha assegurat que, des de Reagrupament, "mai s'ha qüestionat el dret d'ERC de posar sobre la llista els noms que consideressin necessaris", en referència a la ferma aposta dels republicans per l'exalcaldessa de Ripoll.

"Només hem demanat que la llista transmetés la imatge d'obertura que l'independentisme vol transmetre a la societat", ha afegit el coordinador regional d'Rcat. Bonaventura també ha admès que han hagut de negociar la candidatura "a contrarellotge" perquè el temps se'ls ha llançat "al damunt".

Teresa Jordà i Maria Mercè Roca, caps de llista

L'exalcaldessa de Ripoll Teresa Jordà (ERC) encapçala la llista unitària al Congrés dels Diputats. La segueixen l'advocada i coordinadora comarcal de Reagrupament al Gironès, Rosa Cruz; l'advocat i assessor jurídic d'ERC al grup parlamentari al Congrés, Jordi Casadevall; el regidor republicà a la Jonquera Jaume Domènech, l'alcaldessa de Verges Marta Payeró (ERC) i, tancant la llista, el ginecòleg de l'Hospital de Salt Santiago Bosch (Reagrupament).

Pel que fa al Senat, l'escriptora gironina Maria Mercè Roca encapçala la candidatura, formada per gent afí a ERC. Com a números dos i tres, les dues formacions hi ha situat els independents Quim Sabrià (alcalde de Parlavà vinculat a ERC) i la regidora de Pont de Molins Maria Perpinyà (també vinculada a ERC).