Més de 3.000 persones es manifesten a Girona en el marc de la manifestació internacional del 15-O

La marxa s'ha iniciat a les 6 de la tarda a la plaça del Barco de Santa Eugènia i ha finalitzat a la plaça de la Independència a les 8 del vespre

Més de 4.000 persones segons fonts de l'Acampada Girona i 1.600 segons la Policia Municipal han recorregut els principals carrers de la ciutat de Girona. Els actes previs a la manifestació han començat a les 5 de la tarda a la plaça Catalunya amb el taller de pancartes. La manifestació ha sortit de la plaça del Barco, situada al barri de Santa Eugènia, fins a l'avinguda Jaume I. Després, els manifestants s'han acostat a la plaça Pompeu Fabra on han llegit un manifest davant la seu de la Generalitat. El nombre de manifestants ha anat augmentat a mesura que s'acostaven al centre de Girona. Posteriorment s'han dirigit a la plaça Catalunya, el carrer Santa Clara i després fins a la plaça Constitució on han llegit un manifest i han donat per finalitzada la manifestació.

Durant tot el recorregut els protestants han cridat consignes com 'això no és una crisi, es diu capitalisme', 'capitalisme és precarietat', 'que la crisi la paguin els rics', 'li diuen democràcia i no ho és' o 'digue'm Mas a quina mútua vas'. També han cantat la cançó 'L'estaca' de Lluís Llach i ensenyaven multitud de pancartes on es podia llegir 'els nens ens mereixem un món millor', 'no ens falten diners sinó menys lladres', entre d'altres.

A la manifestació hi han acudit persones de totes les edats, fins i tot famílies, que han reivindicat el "poder del poble" i s'han mostrat contraris al sistema capitalista i als poders polítics i financers que pressionen "el poble". La manifestació comptava amb una pancarta principal on es podia llegir 'Capitalisme és crisi. De la indignació a l'acció' i els participants han demanat a crits la vaga general. A més, mitjançant diversos manifestos que han anat fent durant el recorregut de la manifestació, els assistents han defensat que "davant la corrupció cal que els individus protegeixin els seus drets".

Pallassos vestits de Mossos d'Esquadra

Al voltant de tota la manifestació s'han pogut veure diversos pallassos vestits de Mossos d'Esquadra que amb bastons de plàstic colpejaven i simulaven controlar els participants. A la seva esquena portaven un cartell on estava escrit 'Clowns d'esquadra. Solo soy un mandado'. També s'han pogut veure diverses persones simulant ser banquers que portaven unes tisores a les mans.

Set agents de la Policia Municipal han anat tallant els carrers per on passava la manifestació. No hi ha hagut cap mena de problema tràfic i els Mossos d'Esquadra tampoc han fet acte de presència durant tot el recorregut.

Els 'indignats' de Girona van reunir aproximadament 3.000 persones en la manifestació del 19 de juny, ara fa quatre mesos.