Xuclà (CiU) denuncia que Defensa manté instal·lacions abandonades que podrien tenir ús social

Posa com a exemple la base militar de Loran a Torroella de Montgrí

Segons va explicar ahir Jordi Xuclà, la negociació de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, amb el Ministeri de Defensa per a un millor aprofitament de la Base de Loran, reconvertint-la en un equipament d’interès cultural i natural per a l’Estartit i per a tot l’Empordà “és una bona iniciativa municipal”.

Per contra, el Protocol signat entre l’Ajuntament de l’Escala i la Ministra Chacón, és “una declaració d’intencions” per la qual el Ministeri es compromet a la alienació dels terrenys denominats Finca Dels Brancs de “La Clota” al consistori i que “continua posant els valors dels terrenys de l’Escala a un preu molt alt”.

A la demarcació de Girona, el Ministeri de Defensa ha posat a disposició dels ajuntaments per a la seva alienació el camp de tir de Quart, una parcel·la ubicada al camp de tir de Sant Climent de Sescebes, la Bateria L-5 “Punta Mila” i l’Estació de Loran a L’Estartit.

Recordem que ja a l’any 2008, Convergència i Unió va presentar una Proposició no de Llei instant al Congrés dels Diputats a cedir a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí els terrenys i instal·lacions de la base LORAN per a la seva rehabilitació i reconversió en bens d’equipament d’interès cultural i natural atenent a la seva privilegiada posició en el marc del Parc Natural del Montgrí-Illes Medes-Baix Ter. Proposició no de Llei que es va aprovar el’1 d’abril de l’any següent.

Casernes a primera línia de mar

A 17 de març de 2011, la Guàrdia Civil disposa d’un total de 22 casernes en diverses poblacions de les comarques gironines. Les casernes que han estat posades a disposició de la Direcció General d’Infraestructures i Material de la Seguretat per la seva posterior desafectació són: la garita situada a La Jonquera i la caserna de Sant Joan de les Abadesses. Ja fa 11 anys de la data de proposta de desafectació d’aquests equipaments.

Jordi Xuclà considera “molt sospitós” que hi hagi “tantes casernes de la guàrdia civil a primera línia de mar i en poblacions d’alt atractiu turístic que són utilitzades de manera molt esporàdica per part de la Benemèrita. Això s’haurà d’indagar”, ha afirmat.