Oskaras Korsunovas reinventa 'La tempesta' de Shakespeare amb 'Miranda' al Temporada Alta

Sobre l'escenari només dos actors i un potent joc de música i llum traslladen l'espectador a l'època de la Perestroika

Al text de Shakespeare, Miranda és una noia assilvestrada que només coneix al seu pare i els esperits. Miranda, una tendra salvatge que el director erigeix en l'obra com un "símbol de la llibertat" tot transformant l'original del cigne d'Avon en un drama social sobre l'eterna lluita pel poder. L'illa on van a parar Pròsper i la seva filla després del naufragi, ens remet ara als camps de treball de l'exUnió Soviètica.

Pel que fa a Pròsper, dedicat a l'estudi en l'obra original, s'identifica aquí amb els intel·lectuals deportats que creaven la seva pròpia Miranda, expressió de la llibertat, per suportar la duríssima reclusió. Sobre l'escenari, el protagonista -un intel·lectual reclòs en el seu menjador ple de llibres- s'amaga de la persecució dels poders de la URSS com en una de les "illes desertes" que apareixen en el text de Shakespeare i on anava a parar Pròsper. "A l'illa deserta, els llibres eren d'especial importància per a Pròsper: igual que en la vida soviètica, els llibres també li donaven la possibilitat d'exercir la resistència espiritual", descriu el director.

L'obra havia d'estrenar el Festival Shakespeare de Mataró que, a darrera hora, es va cancel·lar. 'Miranda' es podrà veure aquesta nit al Teatre de Salt per primera vegada a l'Estat.