Figueres busca sinergies amb la Garrotxa per potenciar econòmicament la comarca

L'Ajuntament manté reunions amb Territori per impulsar l'entorn del TAV

Promocionar econòmicament Figueres i l'Alt Empordà. Aquest és l'objectiu de la trobada que s'ha fet aquest matí a l'Auditori Caputxins de la ciutat. A la "cimera" hi han assistit la majoria dels alcaldes de la comarca, tècnics i també l'Ajuntament i Consell Comarcal de la Garrotxa i Berga.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, ha explicat que la reunió persegueix dos objectius. Per una banda, fomentar la "captació" de fons europeus. En especial, els anomenats Poctefa, amb els quals Figueres ja està treballant conjuntament amb Perpinyà per tractar la problemàtica de la zona oest de la ciutat.

Per l'altra, teixir aliances entre els pobles veïns però, especialment, amb la Garrotxa. Fa temps que Figueres manté trobades amb Olot en aquest sentit i avui s'ha explicat als assistents el funcionament de l'anomenada Agència per al Desenvolupament Econòmic de la Garrotxa, un ens en el qual Figueres té la mirada posada i que creu que pot promoure la potenciació econòmica i social del territori.

"Ens cal això per apropar-nos a la diversificació del teixit productiu i empresarial amb l'objectiu que sigui un referent que permeti crear més oportunitats econòmiques", assegura Lladó.

El potencial de l'alta velocitat

En aquest sentit, diu que cal mirar "a nord" i seguir creant sinergies amb la Catalunya del Nord però "sense oblidar" altres punts del territori. "Tenim un AVE amb molt de potencial i la nostra estació és una de les més solvents de l'Estat. Hem d'aprofitar això i tenim la Garrotxa molt a prop", insisteix l'alcaldessa.

Per potenciar precisament el desenvolupament de l'entorn de l'estació, Lladó ha anunciat que aquest mateix dimarts ha mantingut una reunió amb Territori. "Hi estem treballant i tenim molt focalitzat el que hi volem fer", ha dit. En aquest sentit, ha explicat que Vilafant té molt més avançat el POUM que Figueres però que l'Ajuntament hi està posant tots els esforços i que ja hi ha més trobades programades que inclouen el municipi veí.