Comissen tretze gossos perillosos que vivien en gàbies casolanes al jardí d'una casa de l'Escala

Un dels animals es va escapar aquest estiu de l'habitatge, va mossegar una nena i va matar un altre gos

Els tretze gossos vivien en gàbies casolanes al jardí de la casa o, fins i tot, algun d'ells s'estava al balcó. Els animals pertanyen a races considerades potencialment perilloses, com ara l'Staffordshire, el dogo canari o el labrador. La presència dels gossos havia generat nombroses denúncies per part dels veïns, tant pels lladrucs i sorolls reiterats que feien, com pel perill que podien suposar als qui passejaven pel carrer.

Sense anar més lluny, aquest estiu un dels animals es va escapar de la casa, va matar un altre gos i va mossegar una nena. Per aquest cas, ja hi ha obertes diligències penals, segons informa l'Ajuntament de l'Escala.

Des del consistori, s'havia requerit nombroses vegades als propietaris que traguessin els gossos de l'indret perquè incomplien l'ordenança municipal. Com que els amos se'n desentenien, la policia i el personal de la protectora d'animals de Figueres va haver de demanar una ordre judicial.

Aquest dilluns, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i el personal de la protectora van anar fins a la casa del carrer Estepa Negra per treure'n els animals. Els agents van comissar els gossos i van precintar les gàbies que hi havia al jardí, que s'havien aixecat sense permís.

Cap dels animals estava censat. A més, la normativa prohibeix tenir més de quatre gossos en un mateix habitatge si no es disposa d'un permís de nucli zoològic. Segons l'Ajuntament, però, això no es pot aconseguir en aquest punt del municipi, perquè es tracta d'una zona residencial.