La Diputació de Girona no es planteja retirar la paga extra

Lleida no ho descarta i ho traslladarà als grups

El president de la Diputació de Barcelona ha remarcat que ell mateix es va reduir el sou un 10% just quan va començar el mandat, i ha opinat que aquest és un "camí aconsellable a seguir més que no pas la paga doble, que pot ser molt vistós però no es tan conseqüent".

Per la seva part, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poble, ha remarcat que l'any 2007 ja es van reduir les retribucions, i ho van tornar a fer l'any 2010. Amb el nou mandat, ha continuat, han passat de 10 vicepresidències a 4, i de sis organismes autònoms a tres.

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha apuntat que ja van aplicar una reducció escalada en els sous de l'organisme, des de presidència (una rebaixa del 20%) fins a l'últim diputat (2-3%). Torramadé ha defensat que les mesures d'estalvi "han de ser compatibles amb unes remuneracions dignes als diferents càrrecs, que sigui un sou just amb la responsabilitat que es té".

L'únic que no tancat la porta ha estat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que ha dit que traslladaria la proposta als grups. Tot i això, com els seus companys, també ha destacat les mesures d'austeritat que ja s'han pres, i ha anunciat que s'ha reduït un 38% la despesa dels càrrecs polítics i eventuals que formen part dels equips de presidència.