Les 'Conseqüències del Pim Pam' i els enigmes de l'univers

L'obra de Xavier Pujolràs destaca per la seva senzillesa i facilitat per sorprendre

Moltes persones creuen que no estem sols a l'univers. Que darrera la xarxa d'estrelles, planetes i estels que omplen la Via Làctia s'hi amaguen altres fonts de vida (més o menys intel·ligents) que la nostra. "Conseqüències del Pim Pam" planteja tot això des d'un punt de vista diferent, malgrat en un principi porta a l'error i fa creure a l'espectador que és testimoni de l'habitual escena entre fanàtics dels Objectes Voladors No Identificats (OVNI).

L'Ignasi i la Berta, que viuen a la muntanya apartats de la resta de població, estan ansiosos per la visita d'uns convidats molt especials. També s'hi suma la Laura, una policia rural (viva imatge dels agents de "Fargo" dels germans Cohen), que no acaba de creure's tot plegat.

El text de l'obra, que exercita intencionadament la pràctica de l'absurd i la comèdia de situacions, convida a la reflexió d'una manera simpàtica, sense pretensions i que no fa sentir incòmode. Si bé és cert que el nostre planeta es va formar a través d'una gran explosió, el Big Bang, que en podria sortir aleshores del Pim Pam?