Canadell celebra la decisió de Ryanair de mantenir-se Girona però vol ''condicions laborals dignes''

El president de la Cambra de Barcelona defensa "potenciar" l'aeroport

El president del Consell de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, ha valorat positivament la decisió de Ryanair de mantenir l'activitat a la base de l'Aeroport Girona-Costa Brava però ha demanat "garantir unes condicions laborals dignes".
La continuïtat de Ryanair a aquest aeroport s'ha confirmat després d'haver arribat a un acord amb els treballadors, que han acceptat tenir un contracte fixe discontinu i anar a l'atur tres mesos a l'any. "Espero que aquest acord es tradueixi en una potenciació de l'aeroport de Girona", ha assegurat Canadell en l'esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Europa. En aquest context, el també president de la Cambra de Comerç de Barcelona s'ha mostrat favorable a construir una "xarxa" d'infraestructures i "potenciar" els aeroports de Reus i Girona com a complementaris.
 
Canadell ha denunciat la "discriminació descarada" per part de l'Estat en termes d'inversió en infraestructures a Catalunya, que ha xifrat en un mínim de 15.000 milions d'euros. Respecte a la fi de la concessió del tram sud de l'autopista AP-7, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona s'ha mostrat favorable a la introducció de la "vinyeta".

El president cameral també ha assegurat que la gestió de la Zona de Baixes Emissions "s'està fent d'una manera precipitada". "Limitar el cotxe privat està molt bé sempre que tinguis alternatives de servei públic en condicions, i no les tenim", ha criticat Canadell. En aquest sentit, ha reiterat la manca d'inversió en infraestructures i, en concret, a la línia R3 de Rodalies.