El govern espanyol bloqueja els avançaments d'impostos d'octubre a 5 municipis gironins

Hisenda els comunica que no rebran les transferències fins que presentin la liquidació de l'exercici 2010

El Ministeri d'Economia i Hisenda ha aplicat la Llei d'Economia Sostenible, segons la qual l'administració estatal, a partir d'octubre, està obligada a retenir les entregues mensuals a compte de la participació als tributs de l'Estat a tots els municipis que no hagin entregat la liquidació de l'any anterior.

Segons la llei, els municipis no perden aquestes transferències mensuals, sinó que les recuperen en el moment que envien a Hisenda els comptes anuals de l'exercici anterior.

Un cop esgotat el termini legal del 30 de setembre per entregar els comptes del 2010, un total de 7.092 municipis de tot l'estat (87,4%) han entregat la documentació, mentre que 1.022 (12,6%) encara ho tenen pendent.

L'any passat, quan aquesta mesura de càstig encara no estava en vigor, només 3.890 municipis (48%) van presentar els comptes del 2009 a data del 30 de setembre.

A Catalunya són 53 els ajuntaments castigats enguany per no complir amb l'obligació d'entregar els comptes en els terminis establerts per la llei.

La majoria dels municipis que no rebran els avançaments d'impostos aquest mes d'octubre es troben a la demarcació de Barcelona. Es tracta de Badia del Vallès, Calonge de Segarra, Capellades, Carme, Castellar del Riu, Castellbell i el Vilar, Castellfollit de Riubregós, Montgat, Montmaneu, Montseny, la Nou de Berguedà, Olvan, Orpí, la Quar, Rubió, Sagàs, Sant Esteve de Palautordera, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Pere Sallavinera, Sant Quintí de Mediona, Santa Maria de Merlès, Sora, Viver i Serrateix, Talamanca i Torrelles de Foix.

A la demarcació de Tarragona els consistoris afectats són els de Bonastre, Camarles,
Creixell, Duesaigües, El Lloar, Masllorenç, Perafort, Riudecols, Tivenys, Torroja del Priorat, Ulldemolins i la Vilella Alta.

A Ponent i a l'Alt Pirineu queden bloquejades les partides a Abella de la Conca, Cabó, Clariana de Cardener, Llimiana, Montoliu de Segarra, Oliola, Puigverd d'Agramunt, Sanaüja, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Lleida i la Vall de Boí.

Finalment, les localitats gironines afectades per aquesta mesura d'Hisenda són Madremanya, Massanes, Mollet de Peralada, Osor i la Pera.