Laura Gost guanya el IX torneig de dramatúrgia del Temporada Alta

Concha Milla amb 'L'ascensor' ha estat finalista

Laura Gost s'ha imposat a la final del IX Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrada aquest dilluns en el marc del Festival Temporada Alta amb el relat 'Matar el pare', que narra la trobada entre una psiquiatra i un pacient que es pren les coses molt literalment.
Marta Marco i Carles Martínez han estat els encarregats d'interpretar el text. La guanyadora s'endú un sopar al Celler de Can Roca. Gost s'ha imposat a Concha Milla, que amb el text 'L'ascensor' ha quedat finalista d'aquesta experiència teatral que ha confrontat vuit dramaturgs catalans durant set jornades. Des del 21 d'octubre s'han dut a terme quatre combats i dues semifinals. És el novè any consecutiu que autors catalans participen en aquesta iniciativa.
 
Cada sessió del torneig ha enfrontat dos autors amb el públic com a jurat que en cada cas ha decidit el guanyador. La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text i tenen temps, fins a l'hora de l'espectacle, d'acabar de preparar amb ells els últims detalls. Aquest joc teatral va ser ideat per Jordi Casanovas i es va incorporar al Festival per ressaltar la importància de l'autoria teatral del país.

Aquesta novena entrega del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha comptat amb la participació de Marc González de la Varga, Alejo Levis, Daniel J. Meyer, Concha Milla, Sílvia Navarro, Adrián Novella, Alícia Serrat i Laura Gost, guanyadora de la final. Aquesta edició ha estat conduïda per Cristina Clemente.

El IX Torneig de Dramatúrgia s'emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana de Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d'autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació. Fins al moment el torneig ha generat èxits com 'El Crèdit', de Jordi Galceran; 'Smiley', de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres entre altres; 'Losers', de Marta Buchaca; 'Red Pontiac', de Pere Riera, protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i 'La nostra champions particular', de Cristina Clemente.