L'oposició retreu al govern de Girona que hagi presentat el pla de mandat sense consensuar-lo

Els partits recorden a CiU governa amb minoria i que li caldrà els seus vots per aprovar els projectes

L'alcalde i els nou regidors de l'equip de govern de Girona han presentat aquest matí el que serà el full de ruta a seguir en els pròxims quatre anys. Un mandat marcat per la crisi econòmica -per això el pla és molt auster i situa la millora de l'economia com a principal prioritat- i amb poques inversions previstes. A més, CiU l'afronta en minoria, a tres vots per aconseguir que les decisions al ple s'aprovin per majoria.

"Crec que no s'han adonat que estan en minoria, si pensen fer projectes necessiten suports i si no molt ens temem que no tiraran endavant", ha avançat la portaveu del PSC, Pia Bosch, molesta perquè s'hagi donat a conèixer el pla de govern abans als mitjans de comunicació que a l'oposició. A més, Bosch ha retret que el govern anunciï que farà auditories quan no hi ha diners, segons ha denunciat, per obrir el centre de dia de Santa Eugènia. "CiU hauria de deixar de mirar pel retrovisor i començar a governar perquè té els motors parats", ha dit.

Durant la roda de premsa d'aquest matí, l'alcalde ha fet gala de què mai com ara l'oposició gaudia de "tants recursos, participació i consideració". Ara bé, als grups de l'oposició els ha molestat no conèixer el contingut del pla -ni poder-lo pactar- i fan un toc d'atenció al govern municipal recordant-li que li caldran els seus vots per tirar endavant els projectes inclosos, com un nou pavelló, la reforma del Modern o la creació d'un centre cívic al Barri Vell.

"M'ha sorprès assabentar-me pels mitjans de comunicació de la presentació del pla de mandat del senyor Puigdemont", reconeix en un comunicat la portaveu del PPC, Concepció Veray que afegeix: "Em pregunto amb qui n'ha parlat i amb qui l'ha treballat i consensuat per poder dur-lo a terme".

La portaveu popular ha retret a CiU que hauria d'haver treballat de manera conjunta amb els altres grups aquest document per tal que fos "creïble i no sigui vendre fum o fer promeses que acabaran incomplertes pel fet que el govern ha estat incapaç de treballar-ho i pactar-ho".

Per part de la CUP, també s'ha criticat la forma com l'equip de govern ha fet públic el pla de govern. El portaveu, Jordi Navarro, ha lamentat no haver estat informat prèviament pel govern i ha argumentat que la presentació d'un document "d'aquesta transcendència no pot fer-se d'un dia per l'altre, i menys quan tots els grups de l'oposició feia dies que demanàvem tenir-hi accés".

La número 2 d'ICV, Núria Terés, ha explicat que han quedat "perplexos" per les "maneres" que està usant el govern municipal. Terés ha retret a CiU que en campanya anunciés que tindria en compte l'oposició si governava i que ara "faci el contrari". "Totes les oportunitats que tenen per demostrar que volen funcionar diferent les estan aprofitant just al revés", ha manifestat. "Tots volem consensuar mesures per sortir de la crisi", ha manifestat la número 2 d'ICV que alerta que "altres majories són possibles".