L'últim viatge de Tortell Poltrona a 'Grimègies'

El pallasso escenifica l'arribada de la mort en una representació plena de tendresa i humor

  • Tortell Poltrona a punt per enfilar el seu darrer viatge © M. Estarriola
    Tortell Poltrona a punt per enfilar el seu darrer viatge © M. Estarriola
Tothom a la seva vida passa per moments de crisi existencial. Qui som? Què hi fem al món? Quin és el nostre propòsit? Sovint aquestes preguntes obtenen una mateixa resposta i va dirigides cap un final molt concret. Jaume Mateu (Tortell Poltrona) ha arribat en aquell punt de la seva vida que la mort deixa de ser un tema amagat al seu subconscient i el treu a la llum en una representació teatral. Amb 'Grimègies', Poltrona ens presenta un pallasso que ha de sortir de viatge i ho vol tenir tot a punt. Aquest viatge serà l'últim de la seva vida, el darrer tram fins a la mort però ell no és coneixedor d'aquest fet, només ho és l'espectador.

Tortell Poltrona
 
Jaume Mateu Bullich, conegut també per Tortell Poltrona, és fundador i president de l'ONG Pallassos Sense Fronteres amb la qual ha fet expedicions a Croàcia, Sèrbia, Bòsnia, Kosovo, Sahara, Armènia, Chiapas, Sri Lanka, Colòmbia, Brasil, Cuba, Sierra Leone, Costa d'Ivori, Benín i Haití, entre d'altres.

Des de l'any 1978 participa a Festivals Internacionals de Teatre d'Europa i d'Amèrica. A l'escenari ha treballat amb il·lustres pallassos com Charlie Rivel, Oleg Popov, i també davant d'artistes com Joan Miró, J. V. Foix i Joan Brossa. També ha produït, dirigit i participat en diferents sèries de televisió, com ara "Els Pallassos", "Poltrona Express" i "Frekuencia Pirata".