Sáez: 'Les eleccions ens permetran veure si s'ha pogut aturar l'onada conservadora a l'Estat'

Iolanda Pineda, número 2 de la llista gironina al Congrés, dóna per tancada la lluita amb Sáez i diu que cal treballar pensant en el futur

No han passat ni 24 hores des que el Consell de Federació del PSC de Girona va escollir a Àlex Sáez com a cap de llista al Congrés per a les generals del 20-N, en substitució de Montse Palma, que els principals caps de cartell han comparegut junts. El partit ha volgut donar així una imatge d'unitat, a pesar de la pugna interna que hi va haver entre Sáez i Iolanda Pineda per ocupar el número u.

Sáez ha assegurat que n'han sortit "enfortits" i ha agraït la confiança que li han donat per poder encapçalar la llista, un pas que ha explicat com a una "fet històric" i una "tradició" ja que, esmentant noms com ara Ernest Lluch, al partit sempre ha sumat l'experiència amb els relleus". "Així ha estat amb mi respecte la Montser Palma; Montse Palma respecte Lluís Maria de Puig i Lluís Maria de Puig respecte Ernest Lluch i així ho vaig exposar al partit", ha assenyalat. Per altra banda, ha apuntat que aquesta és la llista gironina per al Congrés més jove que ha tingut el partit, amb una mitjana de 32 anys, i essent ell mateix, de 42 anys, el més gran.

Per la seva banda, Iolanda Pineda ha recordat sentir-se "legitimada" per voler encapçalar la llista però valora com a una "bona sortida" la forma en què ha quedat la llista tot dient que "és satisfactori tot i que aspirava a una altra cosa". Tot i això, ha volgut donar per tancada la polèmica amb les següents paraules: "Em sento satisfeta i orgullosa d'acompanyar Sáez com a número u, i per tant comencem a parlar de campanya i de futur".

Mínim, dos diputats

La trobada amb els mitjans ha servit per apuntar les principals directrius de la pròxima campanya, que serà "explicativa", "respectuosa amb els adversaris i de confrontació de propostes", amb una "mirada de futur" i continuant el que ha anomenat un "estil gironí de fer política".

Conscient que aquesta és una campanya complicada, "no serà fàcil" ha esmentat vàries vegades, Sáez ha assenyalat que aspiren mantenir els dos diputats que històricament han mantingut sempre a la circumscripció, tot i que ha recordat que el punt de partida és el de tres diputats, fruit del "resultat històric" aconseguit l'any 2008.

Aturar l'"onada conservadora"

Precisament, s'hi ha referit per recordar el simbolisme que té la circumscripció de Girona, que va aconseguir aquell any que fos l'única de tot l'Estat en no tenir representació del PP. Va ser un "3 a 0", segons Sáez, que apunta que el resultat del 20-N tindrà una lectura en clau local però també més general, "per veure si serem capaços d'aturar l'onada conservadora que s'ha instaurat al conjunt d'Espanya i de tots els racons de l'Europa federal, que creiem els socialistes, la majoria amb governs conservadors".

Per altra banda, ha reconegut que els principals rivals seran el PP i CiU però també l'"abstenció". Per Sáez, "no votar avui és donar via lliure a les retallades socials que ens estan, permeteu-me l'expressió inadequada, regalant CiU i les que sens dubte ja venen anunciades pel PP- i per això serà una de les seves preocupacions durant la campanya.

El senat, una institució "imprescindible"

El número 1 de la llista del PSC de Girona al Senat, Rafel Bruguera, ha reivindicat la importància d'aquesta institució com a un òrgan "imprescindible" per als interessos dels ciutadans i ha avançat que "amb tota seguretat" estaran agrupats com a Entesa Catalana del Progrés.

El partit també ha anunciat que el cap de campanya serà Alfons Jiménez, politòleg i militant que col·labora fa temps amb el PSC.