Salt multarà amb 700 euros els veïns que baixin mobles al carrer els dies que no hi ha recollida

El consistori amplia el servei d'un a tres dies per setmana però per contra demana als ciutadans que compleixin amb la normativa

"Si volem un poble endreçat hem de ser inflexibles amb el compliment de les normatives", ha assegurat el regidor de Serveis Urbans, Josep Valentí. Per tal d'evitar que els veïns baixin mobles i els apilonin al costat dels contenidors els dies que no toca, l'ajuntament ha posat dos dies més de servei de recollida. Per fer-ho saber, es faran uns 300 cartells que es penjaran als contenidors del municipi per tal d'anunciar les novetats. També s'hi posarà un número de telèfon on s'ha de demanar prèviament la recollida de trastos vells i s'alertarà que baixar mobles al carrer els dies que no toca es pot sancionar amb 700 euros de multa.

Valentí assegura que fins ara no s'ha estat a sobre dels infractors malgrat que existeix a les ordenances municipals la sanció de 700 euros per aquells que no s'acullin a la normativa que estipula quan i com s'ha de fer la recollida de trastos vells. "Donem facilitats als veïns perquè es puguin desfer dels trastos vells però si els enganxem incomplint la normativa seran sancionats", ha assenyalat Valentí.

Reforç de neteja

D'altra banda, el consistori ha donat a conèixer un reforç en matèria de neteja viària que ha començat a aplicar. Al juliol, es va fer un estudi per determinar quins carrers de la població tenien més problemes de neteja i es va detectar que era el sector centre el que estava més brut. En aquest cas, l'ajuntament ha pactat amb l'empresa adjudicatària del servei de neteja, FCC, que actuï en aquesta zona però sense alterar les condicions del contracte i, per tant, sense que el reforç de neteja es tradueixi en un augment del preu del servei.

Concretament, als carrers del sector centre es farà una neteja profunda una vegada cada dos mesos amb un vehicle que només s'usa a Salt i que neteja amb aigua a pressió calenta (a 40 graus) i amb desinfectants i sabó. El regidor ha explicat que els resultats són molt bons perquè s'elimina la brutícia de les voreres, la resina dels arbres i també dels contenidors per la part de fora (i per la part de dins els que són soterrats). "A més de netejar els carrers queden desinfectats", ha manifestat el regidor.

Donat els bons resultats, l'ajuntament ha decidit ampliar el reforç de neteja -també un cop cada dos mesos- al sector del veïnat de Salt i també part del barri de la Massana i la zona de l'Espai Gironès. En aquests llocs no es farà neteja amb aigua calenta i sabó sinó que és una neteja a través d'aigua freda a pressió.