Els extravagants 'Pulpopop' presenten el seu nou disc enregistrat als Estats Units

El grup, que va quedar finalista del concurs sona9, presenta 'Cuit!' avalat per Miqui Puig com a productor

Pulpopop és un projecte que arrenca a finals del 2008 però que tingut una empenta definitiva després de quedar finalista del concurs Sona9 que organitza Catalunya Ràdio, TV3 i la revista 'Enderrock' l'any 2010. "El Sona9 és una clau que t'obre les portes i n'estem molt contents", ha reconegut Edgar Massegú -en Pop- que assegura que en els moments actuals, dedicar-se a la música és "despertar cada dia en un desert on has de suar i caminar molt pel mig de la sorra en busca d'un oasi". Segons Massegú, el seu particular oasi són les idees.

Pulpopo cuiden l'estètica al mil·límetre i no se sotmeten als cànons habituals ni els que, segons reconeixen amb un toc d'ironia, imperen en el panorama musical català. "Volem desmarcar-nos del jersei de llana i tornar a les guitarres i els acords a cor obert, cançons que expressin injustícies", diuen rient.

Al seu local d'assaig s'hi barregen dibuixos i cartells de Pulpopop amb peluixos, una verge de Montserrat, la Bíblia, fotografies dels 'triunfitos' com David Bisbal, David Bustamente i Rosa López i una munió d'aparells musicals. "Sabem que cal desmarcar-se i busquem fer alguna cosa diferent", diu Massegú que assegura però que no ho fan de manera forçada sinó perquè els surt "de manera natural". "Nosaltres sempre pensem que la vida és una performance", diu.

El disc 'Cuit!"' recull deu cançons que han estat composades i escrites pels "dos caps del pop" i que, dalt l'escenari, compten amb la participació de la resta de "tentacles". La producció del disc ha anat a càrrec de Miqui Puig que els va coneixer durant el concurs i està fent dels Pulpopop un producte a la seva mida. "Nosaltres som uns cagadubtes i en Miqui, que porta molts anys en això, ens ajuda en tot, sempre li estem fent preguntes", ha explicat Massegú. El vocalista del grup ha explicat que el disc, abans de ser masteritzat a Texas, tenia un so "més pop, propi d'en Miqui Puig" però que, finalment, han imperat les guitarres.

El dics l'estrenen el pròxim 14 d'ocubre a la sala Tourmix de Girona i també actuaran a Salt (22 d'octubre, amb Estúpida Erikah), a Luz de Gas de Barcelona (3 de novembre), a l'Hipercor de Tarragona (5 de novembre), al museu del Rock del centre comercial de les Arenes, a Barcelona (19 de novembre) i també una altra actuació previst per a l'hivern a la Sala Apolo de Barcelona.

En el disc han col·laborat Joan Enric Barceló (Els Amics de les Arts) i Ernest Crusats (La Iaia, grup guanyador del Sona9 del 2010) fent uns cors a 'Sordmut', i Clara Peya tocant l'acordió a 'Amor de mare'. El vocalista del grup, Edgar Massegú, assegura que sota els jocs de paraules i frases de les lletres de les cançons hi ha "cants a la llibertat" i també cançons que "denuncien injustícies", com a 'Vius dopats d'opi'.

Una gira per banyeres de Catalunya

Fidels a la imaginació desbordada, els Pulpopop van organitzar aquest estiu una gira per jardins de Catalunya. El grup fa un intensiu ús de les tencologies 2.0 i les xarxes socials i va oferir als seus fans poder demanar-los que anessin al seu jardí a actuar totalment gratis. La iniciativa va tenir molt èxit -van actuar durant 9 dies seguits- i aquest hivern l'adapten a una nova metodologia: la gira per banyeres.

Es tracta que aquells que estiguin interessant en tenir els Pulpopop a casa -concretament dins la banyera- es posin en contacte amb el grup. Aquest iniciativa se suma a d'altres com concursos de fotografies o també una convocatòria que han obert entre els seguidors perquè imitin el "ball espasmòdic" que el grup ha inventat per al videoclip de la cançó 'Vius dopats d'opi'.