Calonge salvarà una figuera centenària d'un solar en obres

L'arbre es trasplantarà al Parc dels Triadors de Sant Antoni

Calonge (Baix Empordà) "salvarà" una figuera centenària que hi ha en un solar on s'edificarà un bloc de pisos. L'Ajuntament, en col·laboració amb la infermera i terapeuta Karina Vizcaíno, diverses promotores immobiliàries, empreses constructores i l'empresa de recollida de residus, ha promogut una campanya de sensibilització que permetrà trasplantar l'arbre al Parc dels Triadors de Sant Antoni, on ja hi ha una trentena d'exemplars recuperats.
Un cop traslladada, s’organitzarà una jornada lúdica amb una arrossada popular el dissabte 18 de gener, i està previst que durant l’estiu s’hi organitzin diverses activitats de meditació. L’objectiu d’aquest projecte és doble: per una banda salvar un arbre històric, i per l’altra fer pedagogia de la necessitat de preservar el bosc urbà.
 
Paral·lelament i per conscienciar la ciutadania de la importància del bosc urbà, s’ha impulsat una campanya per posar en valor el patrimoni natural del municipi. La iniciativa arriba a les escoles de la mà de Karina Vizcaíno i de Susa Bonilla, la tècnica de parcs i jardins de l’Àrea d’Espai Públic de l’Ajuntament.

Sota el lema de “Guardians del Bosc Urbà”, aquest projecte inclou un cicle de xerrades que s’allargarà fins a l’abril per transmetre als alumnes la importància de preservar l’entorn natural, així com la vincular els joves amb la natura, promoure coneixements específics sobre la importància dels arbres i iniciar els joves en el contacte amb els arbres i la natura com a elements benefactors i d’estímul positiu.