Junqueras recepta sacrifici i invoca l'exemple d'Heribert Barrera per aconseguir la independència

En els discursos de proclamació Marta Rovira promet que la pluralitat i la meritocràcia seran elements distintius de la nova direcció d'ERC

El president dels republicans ha explicat que Esquerra ha escoltat els ciutadans i és per això que ha fet un gran esforç de renovació i de confluència. ‘Creiem que és imprescindible obrir el partit a la societat i sumar, perquè estem convençuts que la llibertat i la justícia social són del tot necessaris pels  nostres ciutadans’, ha raonat Junqueras. 

Per la seva banda, la secretària general, Marta Rovira, ha explicat: ‘És necessari obrir un nou escenari de dissolució de sectors i de les famílies tradicionals, un escenari que posi en valor la pluralitat i la meritocràcia, on es treballi de valent, amb voluntat positiva i integradora, per tornar a fer d’Esquerra Republicana una força política central i renovada’. ‘Més del 80% dels ciutadans estan a favor del concert econòmic, i més del 90% a favor de l’Estat del Benestar. Esquerra és l’únic partit que defensa el concert econòmic i l’Estat del Benestar alhora, i tenim l’obligació de traduir en representació parlamentària la voluntat política dels catalans’, ha reblat Rovira.