Detingut un home per cometre sis robatoris violents i una agressió sexual a Figueres

És un veí de la ciutat de 29 anys i nacionalitat hondurenya

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 29 de novembre a Figueres (Alt Empordà), un home de 29 anys, de nacionalitat hondurenya i veí de Figueres com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte d’agressió sexual.

Entre els dies 7 i 26 de novembre es van produir, al centre de Figueres, sis robatoris amb violència i intimidació a la via pública, tres dels quals en un sol dia i un d’ells amb una agressió sexual. Tots els robatoris s’havien perpetrat sempre en franja del vespre i la nit, entre les nou de la nit i la una de la matinada.

Totes les víctimes van denunciar que l’autor exercia molta violència i intimidació. Les sorprenia per darrera amb virulència, els tapava la boca, les agafava per la nuca, pel coll o pel braç obligant-les a ajupir-se, les empentava, les colpejava i les amenaçava. El lladre, que sempre ocultava el seu rostre, va aconseguir sostreure diners, telèfons mòbils, carteres amb documentació i una bossa de mà.

En un dels robatoris violents perpetrat el 26 de novembre l’autor va esgrimir una navalla i li va posar a l’alçada de les costelles a la víctima. La va agafar pel darrera, li va tapar la boca, la va amenaçar i li va fer tocaments a les seves parts íntimes.

La Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria, que es va fer càrrec dels fets, va iniciar, juntament amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana, un dispositiu preventiu específic que va culminar amb la detenció del presumpte autor.

El dia de la detenció, i gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van localitzar, mentre caminava pel carrer, el presumpte autor quan aquest pretenia ocultar-se dins un bloc de pisos en sospitar que la policia el seguia. Els agents el van identificar, escorcollar i detenir.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 1 de desembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.