Arriba el temporal de gregal que deixarà 100 litres per metre quadrat i onades de 7 metres

Les pluges han començat de matinada

El temporal de gregal que avui està previst castigui la província de Girona ja ha arribat de matinada amb les primeres pluges.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'esperen registres d'onades de fins a 7 metres a la costa brava a partir de les vuit del vespre mentre que també es preveuen acumulacions de pluja de fins a 100 litres en 24 hores a les zones de muntanya de les comarques gironines, sense afectar de ple als nuclis urbans.

Amb tot, el dia començarà amb núvols abundants i vent fort de gregal amb ratxes superiors als 80 km/h i una temperatura mínima més alta. Per exemple a Girona a les set del matí ja es registraven 10 graus positius mentre que a Roses (Alt Empordà), 13,4º.

De cara a la tarda les precipitacions més importants afectaran a les comarques gironines amb la cota de neu al voltant dels 1.600 metres però en moments de precipitació més intensa podria baixar fins als 1.400 metres.

Des de Protecció Civil s'ha emès un avís de perill moderat per intensitat de pluja ja que es poden superar els 20 litres en mitja hora a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, Pla de l’Estany, Gironès i Selva.

El temporal s’allargarà fins el migdia de dijous i de cara al cap de setmana pujarà la temperatura i s’esperen jornades assolellades.