Enxampen tres homes robant en un taller mecànic de Girona

Es volien endur 1.300 euros en bitllets, ordinadors, telèfons i targetes bancàries

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 28 de novembre a la ciutat, tres homes d’entre 30 i 41 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Salt, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.

La matinada del 28 de novembre el Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Girona es trobava fent tasques preventives de seguretat ciutadana quan van rebre l’avís d’adreçar-se al carrer Emili Grahit, ja que un veí va escoltar sorolls al local de sota de casa seva.

Quan els agents van arribar al lloc van comprovar que es tractava d’un taller mecànic i que algú hi havia accedit per la seva part del darrera, pel carrer de la  Creu. La porta metàl·lica de l’empresa estava violentada, tenia un forat per accedir a l’interior del recinte, i la porta d’accés a les instal·lacions estava oberta.

En la inspecció del local els mossos van sentir un soroll que provenia de la part davantera del taller. S’hi van acostar i van detenir dos homes dins les oficines introduint objectes dins unes bosses. Els lladres anaven vestits de fosc, portaven guants, una gorra i una llanterna.

Els agents van localitzar una bossa plena d’eines, tals com una cisalla, una palanca, tornavisos, tenalles, becs de lloro i escarpes, presumptament utilitzades per violentar el taller. A les bosses que estaven omplint hi havia 1.300 euros en bitllets, bitllets de loteria, ordinadors portàtils, telèfons, targetes bancàries...Tots els objectes van ser retornats al seu legítim propietari.

Davant les sospites que hi podria haver algú més amagat dins les instal·lacions els mossos van fer una espera a la part posterior del taller. En unes hores, i ja a primera hora del matí, van veure com un home vestit de fosc sortia del taller amb actitud vigilant i es dirigia cap a un turisme. Els agents el van interceptar i el van detenir.

Els detinguts, a qui els consten múltiples antecedents policials, van passar el dia 29 de novembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.