Sopa de Cabra fa embogir el públic de Fontajau en el seu retorn a Girona

La formació gironina va repassar la seva discografia al llarg de gairebé tres hores de concert

  • Les grades del pavelló de Fontajau van omplir-se per veure Sopa de Cabra © M. Estarriola
    Les grades del pavelló de Fontajau van omplir-se per veure Sopa de Cabra © M. Estarriola
  • Un Gerard Quintana entregat va despertar passions a Fontajau © M. Estarriola
    Un Gerard Quintana entregat va despertar passions a Fontajau © M. Estarriola
Passaven pocs minuts de dos quarts de deu de la nit quan, al crit de "Bona nit malparits!", arrencava el concert de Sopa de Cabra al Pavelló de Fontajau de Girona. A partir d'aquell moment la música de la formació gironina va omplir les grades del recinte que va vibrar per escoltar els èxits que conformen la seva àmplia discografia. Gerard Quintana és conscient que la seva, és una veu autoritzada per remoure passions i despertar sentiments, fet que va aprofitar per mostrar la seva vessant més reivindicativa. "Em diuen que xerro massa, però si ara no parlem ens passaran pel damunt. No parlo només del de la barba (Mariano Rajoy), l'altre també en porta (Alfredo Pérez Rubalcaba) i ells dos ja s'ho maneguen sols", va dir el líder de Sopa de Cabra que va encendre un públic entregat que va respondre a crits de "independència".

Al llarg de les gairebé tres hores de concert es va fer un repàs als seus temes més coneguts: "El boig de la ciutat", "Estació de França" (reivindicant que Girona serà la última ciutat d'Espanya en tenir una estació del Tren d'Alta Velocitat en condicions), "Si et va bé", "Deixa'm dir una cosa", "Lletania", "Plou i fa sol", "Sota una estrella", "El carrer dels torrats", "Seguirem somniant", "Hores bruixes", "Bloquejats", "Mala sang", "Instants del temps", "La llum", "El far del sud", són alguns dels temes que van composar la primera part del concert.

Després d'abandonar l'escenari i tornar amb un Quintana renovat de vestuari van prosseguir a ritme de "Si et quedes amb mi" per donar pas al Rock N' Roll més desenfrenat amb un medley de "Blue-jeans Rock" i "El sexo" per rematar-ho amb "Camins". Faltaven aleshores deu minuts per les dotze de la matinada quan van abandonar l'escenari per tornar una tercera i definitiva vegada. El comiat dels Sopa va consistir en interpretar "Nits de glòria", "L'Empordà" i "Podré tornar enrera".

Aquesta nit els gironins pugen per darrera vegada al damunt d'un escenari en el que serà el seu comiat a Girona. El concert, que començarà a dos quarts de deu de la nit, té totes les localitats exhauries de fa setmanes.