Inaugura el 27è Tot Nuvis amb 70 expositors

El saló nupcial serà diumenge

El saló de referència del sector nupcial a les comarques gironines, Tot Nuvis, ha obert avui les portes de la 27a edició al Palau de Fires i s’allargarà fins el diumenge 1 de desembre. Des de les 4 de la tarda els assistents han pogut començar a conèixer els 70 expositors que hi participen.

La inauguració ha comptat amb l’assistència de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona; Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Girona; Glòria Plana Yanes, regidora de Promoció Econòmica; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i del Comitè Executiu de Fira de Girona; Lídia Vidal, vicepresidenta de la Cambra de Comerç; Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, ha explicat en el tret de sortida del Tot Nuvis que el saló està «plenament consolidat, és la fira tradicional de referència de les comarques gironines, però ens hem anat adaptant a les necessitats actuals de les parelles. Seguim les tendències del sector i cada cop anem incorporant més productes i serveis nous que veiem que són útils i tenen interès pel públic». En aquest sentit, Cunyat ha subratllat que les parelles «no són com les d’abans; s’ha modificat el perfil dels nuvis i també el de les celebracions». La directora de Fira de Girona remarca que un gran volum dels clients, prop del 40%, continuen confiant en les fires per informar-se sobre casaments i que un «alt percentatge» d’expositors continuen sent fidels a Tot Nuvis.

Els prop de 3.000 visitants que solen freqüentar Tot Nuvis poden informar-se de les últimes tendències en els vestits, flors, decoració, maquillatge, càtering i joies, entre d’altres. Durant tres dies s’hi poden trobar tots els elements i propostes necessàries per organitzar un casament a mida amb l’assessorament directe i personalitzat.

Les tres desfilades, entre les activitats destacades

Davant un mercat que creix i que compta amb un públic heterogeni i informat, l’esdeveniment, organitzat per Fira de Girona, esdevé un espai clau per assessorar els nuvis. Una de les activitats que té més bona acceptació entre el públic són les tres desfilades de moda nupcial, vestits de festa i rams de núvia que tindran lloc el dissabte (18 h) i el diumenge (12 h i 18 h), on hi participaran les firmes expositores Odette Sposi, Onix Gran Via, Sandra Jordà Wedding Center, Obiols Vintage, Special Novias, Flors de Vici i Floristeria Kentia. Les desfilades comptaran amb la col·laboració de Fortià Perruquers en perruqueria i maquillatge.

Els horaris del Tot Nuvis seran els següents: avui entre 16 i 20.30 h, i dissabte 30 de novembre i diumenge 1 de desembre d’11 a 20.30 h. El preu de l’entrada és de 3 euros i descarregant l’aplicació mòbil de Fira de Girona es pot obtenir una entrada gratuïta.

Tendència a l’alça en l’edat de les parelles

Una dada desvetllada al Tot Nuvis 2018 fa referència a l'edat de les parelles, ja que un 2% tenen menys de 25 anys i un 35% tenen menys de 30 anys, però el 63% en tenen més de 30. Aquesta dada confirma una tendència a l'alça pel que fa a l’edat en què les parelles decideixen formalitzar el seu compromís. «El mercat va canviant i les parelles són diferents, algunes ja es casen amb fills i fa plantejar el casament diferent, com el fet d’incorporar un servei de guarderia», afegeix Cunyat.

Segons altres dades de l’edició de l’any passat del saló gironí, es conclou que hi ha un alt nivell de satisfacció del públic, ja que un 91% valora entre bé i molt bé tot el conjunt de continguts de la fira i un 76% considera que l'oferta que hi troben és l'adequada.