Antena3 pregunta si 'Pa negre', una pel·lícula catalana, ha de representar Espanya als Oscar

La cadena destaca que és la primera vegada que un llargmetrage rodat en català és seleccionat

L'enquesta a dos quarts de dues de la matinada d'avui mostrava que un 68% dels espectadors consideren que l'idioma en que s'ha rodat 'Pa negre' no és rellevant mentre que el 32% restant asseguren que a la 84ena edició dels Oscar hi hauria d'anar un llargmetratge en castellà.

Escollida pels Oscar

'Pa negre' d'Agustí Villaronga, va ser seleccionada el dimecres per representar l'estat espanyol als Oscar, segons va anunciar l'Acadèmia Espanyola del Cinema. El film de Villaronga, que va arrasar en l'última edició dels Goya amb nou guardons, competia per anar a Hollywood amb 'La piel que habito', de Pedro Almodóvar, i 'La voz dormida', de Benito Zambrano. Durant els propers mesos, 'Pa Negre' competirà amb produccions de tot el món per una nominació a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. 'Pa Negre', basada en l'obra de títol homònim d'Emili Teixidor, retrata la devastació moral que produeix la guerra sobre la població civil.

El film d'Agustí Villaronga també ha estat el seleccionat per l'Acadèmia per anar als premis Ariel a la millor pel·lícula iberoamericana que atorga l'Acadèmia Mexicana de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques.

L'adaptació de l'obra d'Emili Teixidor ha de passar ara el tall de dos comitès especials, un a Nova York i l'altre a Los Angeles, que durant els propers tres mesos avaluaren totes les cintes de parla no anglesa que presenten les acadèmies de cada estat.

A finals de gener els comitès anunciaran els nou films finalistes, dels quals escolliran cinc per competir el 26 de febrer al teatre Kodak de Los Angeles, on cada any es celebra la cerimònia dels Oscars.

'Pa Negre' va triomfar a l'última edició dels premis Goya amb nou guardons i des d'aleshores el seu director, Agustí Villaronga -Premi Nacional de Cinematografia 2011- ha anat recollint elogis per un film que retrata la devastació moral que produeix la guerra sobre la població civil.

En la seva última edició l'Acadèmia hi va enviar el film 'También la lluvia' d'Icíar Bollaín, però el guardó va anar a Dinamarca i se'l va endur 'In a better world' de Susanne Bier.

El film de Villaronga ha competit amb 'La piel que habito' de Pedro Almodóvar i 'La voz dormida' de Benito Zambrano per optar a ser present a la 84ena edició dels Oscar.