Ripoll i Campdevànol compartiran farmàcia de guàrdia a partir de dilluns

El Govern només pagarà el 65% de les aportacions a la residència d'avis de la Fundació Guifré durant setembre i octubre

Un dels principals problemes que genera el fet que Ripoll i Campdevànol comparteixin farmàcia de guàrdia és la qüestió del desplaçament. Segons ha explicat l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, a partir de dilluns "la Policia Local no podrà acompanyar la família que es trobi davant la urgència d'haver d'anar a la farmàcia de guàrdia per comprar un medicament durant la nit si aquesta es troba a Campdevànol".

L'alcalde ha assenyalat que la Policia Local de Ripoll no podrà sortir del seu àmbit d'actuació i, per tant, no podrà seguir oferint el servei d'acompanyament a les famílies necessitades per una urgència durant la nit. Segons ha explicat el portaveu de CiU a l'ajuntament, Xavier Cima, la problemàtica és la mateixa per a Campdevànol amb l'agreujant que aquest municipi no disposa de servei de Policia Local durant la nit.

L'Ajuntament de Ripoll ja ha demanat una reunió d'urgència amb l'Ajuntament de Campdevànol per discutir sobre com es pot resoldre aquesta qüestió que entrarà en vigor el proper dilluns.

La Fundació Guifré

Munell ha explicat durant el ple que l'Institut Català d'Atenció i Serveis Socials (ICASS) reduirà l'aportació que fa el Govern a la residència d'avis de la vila. En aquest sentit, i segons s'ha establert, durant els mesos de setembre i octubre només es pagarà el 65% del total de l'aportació que es feia normalment.

L'alcalde ha assenyalat que "evidentment" el fet que els ingressos minvin "genera un problema de tresoreria". Segons el portaveu de CiU a l'ajuntament i arran d'aquest comunicat del Departament de Benestar i Família, "el Patronat de la Fundació Guifré ja ha convocat una reunió per la setmana vinent en què es debatrà una proposta d'emergència per fer front a l'impàs que suposarà la reducció d'ingressos durant dos mesos".

Els caps de l'oposició a l'Ajuntament d'ERC i PSC, Teresa Jordà i Enric Pérez, han lamentat la situació. Jordà ha assenyalat que aquestes mesures "afecten directament a la salut pública dels ciutadans" i ha afegit que cal planificar "d'una altra manera". Per la seva banda, Pérez ha dit que la mesura de l'ICASS "pot condicionar l'atenció a les persones grans i els treballadors no cobraran el sou complert almenys durant dos mesos".

Ripoll a l'Associació de Municipis per la Independència

El ple de l'Ajuntament de Ripoll ha aprovat l'entrada de Ripoll a l'Associació de Municipis per la Independència. La proposta d'alcaldia ha tirat endavant gràcies als vots de CiU (9), ERC (5) i PxC (1). Per la seva banda, el PSC (2) hi ha votat en contra.

Pels socialistes, segons ha explicat el portaveu, Enric Pérez, "les prioritats dels ripollesos no passen per la independència, sinó per aconseguir un bon model de finançament o més bona relació entre l'ajuntament i les altres institucions, per exemple". Jordà li ha replicat que precisament "això ho tindrem quan siguem independents". En aquest sentit, la republicana ha assenyalat que el seu grup donarà suport a qualsevol iniciativa "que camini cap a l'alliberament nacional del país".