Joana Ortega assegura que la Generalitat complirà amb el dèficit establert a finals del 2012

La vicepresidenta fa l’ofrena a la tomba del filòsof judeoalemany a Portbou en el setanta-unè aniversari de la seva mort quan fugia del nazisme

La vicepresidenta de la Generalitat ha tret xifres per recordar a l'Estat que el Govern està fent els deures a l'hora de complir amb el dèficit. La vicepresidenta ha recordat que la situació en què CiU es va trobar les arques públiques, amb un deute del 4,2%, va fer replantejar tots els escenaris econòmics i impulsar mesures d'ajustament.Joana Ortega ha respost a Salgado que la Generalitat ja està "fent els deures" i s'estreny el cinturó. "Som un Govern realista i possibilista, i aquest 2011 hem fet una política d'austeritat i de rigor molt important", ha assegurat la vicepresidenta catalana. 

La vicepresidenta del Govern ha fet aquestes declaracions des de Portbou, on avui ha assistit al tradicional homenatge a la tomba del filòsof judeoalemany Walter Benjamin, mort ara fa 71 anys mentre fugia del nazisme. Acompanyada de l'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, i del director del Museu Memorial de l'Exili, Jordi Font, Ortega ha fet una ofrena floral al monòlit dedicat a Benjamin que hi ha al cementiri de la localitat.
 
Ortega ha explicat que la memòria “ha de servir per evitar que mai més torni l’odi, la guerra i la barbàrie”. Tot recordant els paral·lelismes entre les morts de Benjamin, a Portbou, i del poeta Antonio Machado, a Colliure, la vicepresidenta ha dit que “dignificar la memòria ens permet aconseguir un bri més de llibertat”.