L’alcalde de Figueres Santi Vila visita Marignane per la inauguració dels Jardins Salvador Dalí

La visita enforteix el vincle entre les dues poblacions que acorden realitzar més activitats culturals i esportives

La delegació figuerenca, amb l’alcalde i el regidor Pere Giró, va aprofitar la visita a Marignane per dur a terme reunions amb els principals agents econòmics i institucionals de ciutat francesa, però també per conèixer diferents espais de la vila, tan esportius com culturals. L’objectiu era valorar la possibilitat de realitzar activitats que impliquin les dues ciutats, com intercanvis juvenils, culturals, artístics o esportius.
 
Per aquest motiu, Santi Vila va lliurar un dossier informatiu als seus homòlegs francesos, amb un inventari de les entitats que actuen a Figueres i un calendari amb els esdeveniments importants que hi tenen lloc al llarg de l’any. Un document on totes les entitats ciutadanes podran incorporar-hi informació sobre aquells actes que s’organitzin i que considerin que poden tenir ressò a la vila de Marignane.
 
Després d’un parèntesi, les relacions entre les dues ciutats es van reprendre l’any 2010 amb la voluntat d’implicar la participació activa dels seus ciutadans i associacions. Els principals actes d’aquesta nova etapa van ser l’actuació de les alumnes del Conservatori de Dansa de Marignane al Teatre Municipal El Jardí o la promoció turística i comercial de Figueres a Marignane, entre d’altres.