Figueres amplia el radi d'actuació del projecte de transformació de la Plaça de Braus en equipament esportiu

El nou projecte agafarà el camp de futbol del Far i fer-hi 8 pistes de pàdel, una de bàsquet i una zona de piscines

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU) i el vicealcalde, Francesc Canet (ERC), han presentat aquest matí l'ampliació del projecte de transforamció de l'antiga plaça de braus de la ciutat en un equipament esportiu. Aquest fet ha vingut motivat perquè la primera empresa en presentar un pla de viabilitat per fer possible la transformació, 'H20 Sports' del grup Riera, ha anunciat que no es podrà presentar al concurs per la concessió de les obres i explotació del servei degut al mal moment econòmic que travessa. Aquest fet ha provocat l'aparició en escena de l'empresa 'Sport Vida y Ocio' del grup Àccura qui ha presentat un nou pla de viabilitat econòmica el qual manté l'inversió fixada pel grup Riera de 8,1 MEUR i el compromís d'ampliar la zona d'equipaments esportius.

En aquest sentit, el nou projecte contempla la transformació de la plaça de braus i també la zona del camp de futbol annexe propietat de l'Asil Vilallonga, on s'hi construirà una pista de bàsquet, vuit pistes de pàdel i una zona de piscines. Santi Vila ha comentat que les dues propostes presenten dues diferències substancials. La primera d'elles recau en l'ampliació de les instal·lacions i la segona a la previsió del nombre d'abonats  ja que mentre el grup Riera va garantir 5.000 abonats els primers dos anys, Àccura és 'més prudent' i garanteix 3.100 abonats els primers quatre anys. El preu dels abonaments també presenta diferències i és que el nou pla de viabilitat proposa abonaments infantils a 9 € al mes (37 € l'anterior pla del grup Riera) i 42 € i 37 € per adults i gent gran respectivament.

Un altre de les diferències que s'observen entre les dues propostes és que la presentada per Àccora requereix d'una inversió per part de l'Ajuntament. Aquesta hauria de ser de 1,5 MEUR i ha de servir per rehabilitar la façana de l'antiga plaça de braus. Per la seva banda, l'empresa 'Sport Vida y Ocio' podrà explotar les instal·lacions per un període de 50 anys i posteriorment cedir-les a la ciutat.

El consistori donarà compta d'aquest nou pla de viabilitat econòmica durant la propera junta de govern local que tindrà lloc dilluns 31 de maig i en el ple ordinari del 3 de juny s'aprovarà el tràmit aquest estudi del grup Àccura. Vila confia que les obres començaran l'any 2011 i aquestes tindran un període d'execució de 18 mesos.