Marc Vidal és escollit candidat d’ICV per Girona a les eleccions generals

Durant l’assemblea es van destacar com a eixos principals de les propostes d'ICV, la creació d’ocupació i el gir en les polítiques econòmiques

Durant la seva intervenció a l’assemblea, Marc Vidal va qualificar la democràcia de “malalta perquè respecta estrictament les normes, però en la pràctica no dóna veu ni escolta a la ciutadania”.  Per això, el candidat per Girona va recordar que ICV “està disposada a “capgirar aquesta situació amb la gent que no es resigna i defensar els seus interessos com hem fet fins ara”. Vidal va recordar algunes de les accions que ICV ha dut al Congrés, com el tancament d’Ascó I, el rebuig a la retirada de l’Impost del Patrimoni, o el rebuig a les reformes laborals.
 
En la mateixa línia es va expressar, Joan Coscubiela, cap de llista d’ICV al Congrés dels Diputats, que va instar a la gent a revelar-se per poder capgirar la situació actual: "la gent ha de tenir molt clar que o bé planta cara o la trepitjaran, i no només als seus drets, també a la seva dignitat". Coscubiela va recordar que el proper 20 de novembre no es votarà el proper president, sinó quin serà "el futur de la democràcia". Coscubiela va destacar com a eixos principals de les propostes que ICV porta a Madrid la creació d’ocupació i el gir en les polítiques econòmiques.